Bästa Vinterskorna & Kängorna 2018

Senast uppdaterad 2018-02-07

100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller reklam i form av annonslänkar från Outnorth, Itab Outdoor • Läs våra användarvillkor

Att köpa något så enkelt som ett par vinterskor kanske inte verkar behöva så mycket uppmärksamhet eller vara alltför genomtänkt. Men genom att anstränga sig lite extra och lära sig om den produkt som kommer hålla fötterna varma, bekväma och säkra så kan du tillbringa mindre tid på att tänka på dina fötter och mer tid på att njuta av vintern. Vi har jämfört de bästa vinterskorna på marknaden.

Bästa Vinterskorna & Kängorna 2018 [Bäst i Test]

NamnPrisuppgiftOmdömeVarumärkeViktSummering
Lundhags Skare Vinterskor

Lundhags Skare Vinterskor

 

Visa pris ➼Större bild5 Star Average Rating Lundhags[BÄST I TEST inom Vinterskor, enligt användarrecensioner] Snygg, rejäl och pålitlig känga från Lundhags. Skare är en varm och skön vinterkänga som passar för de flesta aktiviteter. Kängan ger ett bra grepp på hala underlag, och är helt vattentät. Relativt lågt skuren.
Sorel Conquest Vinterkängor

Sorel Conquest Vinterkängor

 

Visa pris ➼Större bild5 Star Average Rating SorelKraftig konstruktion och håller dina fötter varma ända ner till 40 minusgrader. Har dessutom tätade sömmar och inbyggd damasker, samt en justerbar rem vid hälen med en stötresistent låsning vilket ger en riktigt bra passform.
Baffin Control Max Vinterkängor

Baffin Control Max Vinterkängor

 

Visa pris ➼Större bild4.5 Star Average Rating BaffinHatar du att frysa om fötterna? Tycker du att allt du provat är för klent? Då kan du sluta leta nu. Baffin Control Max är kanske inte det vackraste du har sett, men den håller dina fötter varma ända ner till 70 minusgrader! Dessutom en riktigt skön anatomisk fotbädd.
 • Tabellen innehåller enbart produkter som baseras på redaktörens egen bedömning, åsikter och erfarenheter.
 • Återförsäljare som anges på Reportr.se är oberoende tredje part. Inget varumärke, återförsäljare eller annan aktör har påverkat urvalet, såvida inget annat anges.
 • Reportr.se erhåller provision på försäljning som sker via vissa länkar på Reportr.se, vilket finansierar driften av webbplatsen.
 • Guiden är ej beställd eller har varit föremål för ersättning vad gäller framtagandet.

Välj rätt sorts vinterskor för dig

Hur väljer man de bästa vinterskorna?

Kategorin vinterskor är mycket bred med både subtila och drastiska skillnader mellan modeller.

Med så många modeller att välja mellan som är isolerade, vattenresistenta, och sköna så kommer de flesta läsare tycka att någon av de modeller som vi granskat är rätt för att klara vintern bekvämt, men detta är som sagt en bred kategori.

Vi samlade ihop några nya modeller av de mest populära och högt rankade vinterkängor för män och kvinnor, och jämförde dem så att du har den bästa informationen inför ditt köp.

Olika typer av vinterskor

Även om vi kunde dela upp de olika typerna av vinterkängor på marknaden tills varje modell var i sin egen kategori så fann vi det lättast att dela upp dem i tre huvud kategorier. Läs vidare för att upptäcka vilken typ som bäst passar dina behov.

Pac Boots

Pac boot är en modern variant av Mukluk och Kamik-kängor som har utvecklats av inuiterna för att överleva de svåra förhållandena i Arktis. En pac boot av definition utgörs av ett mjukt och flexibelt foder som är som en lös sko som förs in i den yttre vattentäta kängan, ungefär som en skid- och snowboard pjäxa. Pac boots är notoriskt varma tack vare dess tjocka isolering som används i inneskon, och är hyfsat vattentät med ytterkängan tillverkad i läder eller gummi. Sorel är det varumärke som placerade pac boot i det moderna lexikonet, när de introducerade sin numera berömda modell Caribou år 1962. Två år senare släpptes modellen Sorel 1964 Premium T, och sedan dess har flera tillverkare börjat producera liknande stilar.

Pac boots väger i allmänhet lite för deras isolering, är bekväma och skyddar väl från vatten och snö. Designen på inneskon gör att passformen inte är perfekt, och de är oftast klumpigare att gå i än vinterskor utan innesko. Vi gillar denna typ av känga för korta utflykter till mataffären, pulkaåkning, eller mer stillasittande aktiviteter som när man åker snöskoter och släde.

Pådragskänga

En pådragskänga definieras av en känga utan snörning. Den har oftast ett handtag eller en ögla som underlättar att få på skon, alternativt en tillräckligt lös öppning för att foten lätt ska glida ner i kängan. Dessa kängor kan vara av flera olika material, inklusive gummi, neopren, läder, textil eller fårskinn. De kan komma fodrade, eller inte, beroende på modellen och vad den är avsedd att användas för. Både komfort och vattenavstötande förmåga kan variera till förmån för bekvämligheten att inte behöva snöra dina stövlar varje gång man behöver gå ut.

Fodrade vinterskor

I denna kategori ingår alla kängor som är ett lager, vilket innebär att de inte har något löstagbart foder, är fodrade mot kyla samt har snörning som förbättrar passformen. Till skillnad från pac boots och pådragsmodeller så är vinterskor tänkta att användas för längre sträckor, så de måste ha en bra passform som förhindrar att foten glider omkring. Det som skiljer vinterskor från motsvarande sommarvandringskängor är att det yttre materialet som används måste vara mer tåligt mot väta, eftersom det konstant kommer exponeras under vintervandringar, och de måste vara mycket mer isolerade än sommarkängor då temperaturen är mycket högre.

På grund av dessa kängors huvudsakliga användningsområde, gå i djup snö, så måste isolerade vinterskor ha ett högre skaft än vanliga kängor för att hålla snö och slask ute De är bra kängor för dagsutflykter, men är i allmänhet olämpliga för övernattning i vinterförhållanden på grund av den bristande isolering och att de tar lång tid att torka. Då är kängor med dubbla lager bättre.

Hur man väljer vinterkängor

Med många modeller att välja mellan som är isolerade, vattenresistenta, och sköna så kommer de flesta konsumenter tycka att någon av de modeller som vi granskat är rätt för att klara vintern bekvämt, men detta är en bred kategori och det finns många andra bra kängor på marknaden som vi inte hade chans att granska. Så här är några användbara saker att titta på när man kollar på nya vinter skor.

Användning

Vad behöver du utföra när du bär dina kängor? Om du bara behöver ett par vattentäta isolerade kängor för att skotta uppfarten, gå och handla eller ta dig till och från jobbet med, då är dina alternativ många, och du kommer sannolikt att vara nöjd med vilken vinterkänga som helst. Men det finns tillräckligt många val och skillnader att du kommer kunna hitta en modell som passar dina avsedda ändamål bäst, och det är trevligt att hålla alternativen öppna ifall att man en dag tänker , ”vet du vad, jag skulle vilja prova på att gå med snöskor i helgen” så har man redan ett par kängor som fungera utan att behöva gå och handla nya.

Pac boots är bekväma och enkla att använda, och de är ett tåligt, budgetvänlig alternativ som fungerar bra för de flesta dagliga aktiviteter som en känga används till. Pådragskängan är enkel, utan lösa delar eller foder som ska gå med den yttre kängan, och är den mest praktiska modellen att använda, men denna bekvämlighet gör ofta att komfort och isolering är sämre. Isolerade kängor har den bästa komforten för längre avstånd tack vare en mer stödjande mellansula och bra snörningssystem.

Storlek och passform

När man kollar efter storleken på kängan så ska man fundera på vad man använda dem till. En löst sittande känga kommer ge mycket värme och komfort, men kommer inte att vara skön för längre vandringar. Vissa har en trång passform och en stödjande sula för att ta dig på långa vandringar i komfort, men är mindre isolerade för att redogöra för den trängre passformen.
I båda fallen så vill vi att kängan är skön utan att vara allt för trång. Trånga kängor leder till cirkulationsproblem och kalla tår. Prova kängorna med hjälp av strumporna som du tänker använda, och se till att du har tillräckligt med utrymme för att kunna vicka på tårna. Varma fötter är glada fötter, och ett par välsittande vinterskor kommer att göra dig till en mycket gladare människa.

Isolering

Vi väljer vinterskor över vanliga kängor för deras isolering. Att hålla fötterna varma i kalla temperaturer så måste kängorna ha någon form av isolerande material för att kunna behålla värme.. Isolering i kombination med ett yttre tätskikt resultera i en kvalitetskänga som kommer klara sig i både våta och kalla miljöer.

 1. De olika modeller som vi granskat har två vanliga typer av isolering: syntetiskt fiberisolering och neopren. Neopren, är samma sorts textil som används i fiskehandskar för kallat väder och våtdräkter för dykning och surfing. Neopren är varm, mycket slitstark, och kommer inte att förlora sina isolerande egenskaper med tiden. I åtsittande neoprenkläder känner man sig ofta klibbig eftersom neopren inte andas så bra, men när det används i stövlar som har en lösare passform än t ex en våtdräkt så har vi inte dessa problem. Det är inte det varmaste materialet, så det är mest lämpligt för måttliga klimat och våta väderlekar.
 2. Syntetisk isolering är gjord av spunnet fiber av plast som sedan integreras i fodret på kängan. Ungefär som den syntetiska isoleringen som används i tjocka jackor och sovsäckar, isoleringen håller värmen bäst när det tillåts att expandera och ”lofta”. Loftet gör att pac boots känns mjuka och vadderade, för att utrymmet mellan den yttre skon och fodret tillåter Thinsulate isoleringen att lofta helt; men det leder till en lösare passform. Hur mycket isolering som används och hur den är påsydd på insidan av kängan har också betydelse för passform och värme. Om isoleringen är tätt packad så kan den kännas lika varm som en känga som använder mycket mindre isolering, men som tillåter det att lofta. Syntetisk isolering känns mjukare och är mer vadderade än neopren, men det är inte lika effektivt när det blir blött.
 3. En unik isoleringsmetod som används i vissa kängor är användningen av Omni-Heat-textil, det är ett reflekterande metallfoder som reflekterar mer kroppsvärme tillbaka in i kängan. Även om fodret är ovanligt, så tillåter det kängorna att isolera kängan väl med bara 200 gram extra syntetisk fyllning.

Vattentålighet

Att hålla insidan av kängan torr är viktigt eftersom isoleringen förlorar effektivitet när den blir blöt, och kalla, våt fötter undviker man väldigt gärna. Tillverkarna av kängor använder sig av två olika sätt för att skydda foten från utomstående fukt. Kängan kan tillverkas i redan vattentåliga material såsom behandlat läder eller gummi, och kan även tillverkas med hjälp av ett tunt vattentätt membran inte olikt en regnjacka, som sys in i kängans fodring. Att använda helt vattentätt material som neopren och gummi kommer hålla vattnet ute, men ofta på bekostnad av andningsförmågan. Det yttre skalet kan behöva behandlas regelbundet för att det ska fortsätta vara vattentåligt, även när de är helt nya, speciellt om de är av läder.

Kängor som innehåller ett vattentätt/ventilerande membran säkerställer att vatten som kommer in från utsidan aldrig når foten. Även om detta är sant så måste man ändå vara uppmärksam på det yttre materialet eftersom blöta textilier kommer hämma andningsförmågan och eventuell fotsvett kommer inte kunna torka lika bra, vilket resulterar i en kall och fuktig känga, som om den hade tagit in vatten. Så även om kängan har ett sådant foder så ska man med jämna mellanrum behandla lädret med impregneringsmedel för att kängan ska fungerar som den ska.

Snörning

Passformen på kängan kommer påverkas av vilken typ av snörning den har. Pac boots har många öljetter i sin snörning för en bekväm passform, men de är svåra att snöra ordentligt över fotryggen. Vandringsmodellerna använder ofta öljetter för snabbsnörning på fotryggen för en snabb och säker passform, och sedan krokar överst som tillåter dig att anpassa säkerheten runt vristen.

Vissa använder ett modernt snabbsnörningssystemet med ett tunt snöre och ett litet snabblås för snabb och enkel åtdragning. Även om dessa system är snabba och effektiva så håller snörningen inte alltid lika länge som ett traditionellt snörningssystem, och de är svåra att byta ut när de går sönder.

Vikt

En sista sak du ska tänka på i ditt köp bör vara vikten av kängan. Alla vinterskor kommer vara tyngre än ett par löparskor, men där var några märkbara skillnader i vikt hos de olika modellerna som vi jäförde (och delvis testat).
Om du tillbringar hela dagen i dina kängor så kommer du att uppskatta en lättare känga. Så håll i åtanke hur mycket de väger när du väljer ett par vinterskor.

Hur man väljer de bästa vinterstövlarna för kvinnor

Ett par bra vinterstövlar kan hjälpa till att göra vintern exponentiellt mycket bättre. Oavsett om du skottar flera meter snö varje vinter eller om du spenderar tid utomhus i kylan så är vi här för att hjälpa dig välja de skor som bäst passar dina behov. I det här kapitlet kommer vi att diskutera ämnen som mode vs. funktion, höga vs. låga kängor samt prestanda och komfort. Under var och en av dessa avsnitt så kommer vi att beröra de olika modeller som finns.

Mode vs Funktion

Skor spelar en viktig roll i en persons utseende och eftersom många kvinnor köper vinterskor för användning på stan så kommer vi börja med en debatt om mode kontra funktion. Som med de flesta produkter är det viktigt att först överväga hur man planerar att använda sina stövlar och hur vädret i ens region är. Om du bor i ett extremt kall och snöig område så kan det vara viktigt att köpa en hög och bastant känga som har super varm isolering.
Å andra sidan, om du letar specifikt efter en vandringskänga så är stilen förmodligen inte högst upp på din prioriteringslista. Men om du är på jakt efter en känga för generell användning i stan så är det ofta viktigt att balansera funktion med stil.

Lyckligtvis så jämförde vi (och delvis testade) ett antal modeller som erbjuder just den balansen. Dessutom bedömde vi flera stycken som presterade bra under vandring och ändå plockade ihop anständiga poäng i vår stilmätning.
Alternativt, om du bara söker en mode känga och inte bryr dig om dess prestanda så finns det söta alternativ som skulle fungera bra i torra, milda vinterklimat.

När du väl har bestämt dig för hur du vill balansera funktion med stil så bör du fundera på din personliga stil. I denna granskning så jämförde vi många vinterskor med fuskpäls och flera utan. Det är viktigt att bestämma sig för om man gillar fuskpälsstilen eller inte för det kan vara svårt att hitta vinterskor utan det. Tänk på att stövlar med fuskpäls kan begränsa mångsidigheten. Under svala dagar på slutet av hösten så kände sig våra testpersoner ännu inte redo att ta fram pälsen; i stället föredrog de att vänta tills det blev lite kallare senare under säsongen. Avslutningsvis, kom ihåg att bara vara dig själv! Om du älskar en känga, gå då för den!

Hög kontra låg känga

I vår granskning så jämförde vi stövlar vars skaft var lägre än 25 cm (från marken till toppen av skaftet) och några kängor som var högre än 25 cm. Det finns fördelar och nackdelar med båda dessa modeller; vi bryter ner det:

 • Den mest uppenbara fördelen med högre känga är att de erbjuder extra skydd mot regn och djup snö, samt att de ger extra värme upp på vaderna.
 • Även ett par höga kängorna som inte gjorde så bra i från sig i vårat spontana pöl-test, visade sig vara riktigt bra när man pulsade genom snödrivor.
 • Å andra sidan så var de flesta av de höga kängorna inte lämpliga för vandring – det är i alla fall vår bedömning. De är oftast svårare att ta på och av och är mindre flexibla än andra kvinnliga kängor som är särskilt utformade för vintervandring.
 • Även om många inte gav så mycket skydd mot snö så var många av dem fortfarande mycket vattentåliga i vattenpölar och slask.
 • Om man dessutom bor i ett område som bara får några centimeter snö på en och samma gång så kommer låga kängor med all sannolikhet ge det skydd som du behöver.

Med detta sagt, om du räkna med en del snö och du bestämmer dig för en lägre känga, se till att välja en vars skaft stänger till, inte en som har en bred öppning.

Vi fann det svårare att stoppa ner byxan i lägre kängor (även tajta jeans knölade ihop sig lite på några av de korta kängorna) … man kan också säga att vi fann det lättare att bära byxorna på utsidan av de korta kängorna, beroende på hur man ser på det. I vått väglag så kan byxorna hålla sig torra om man stoppar ner dem, men inte alla gillar den stilen. En sista sak att överväga är att låga kängor (särskilt de som vi testade utan fuskpäls) är lite lättare att bära under senhösten och tidig vår när man kanske inte vill ha en stor vinterkänga.

Prestanda och komfort

När du har valt hur du ska balansera mode och funktion, och du har bestämt dig för huruvida höga eller låga kängor bäst kommer passa dina behov, då bör du överväga vilken typ av prestanda och komfort du förväntar dig av dina kängor. Ovan var vi inne på prestanda, vilket inkluderar sådana egenskaper som vattentålig och värme, men låt oss tala lite mer om det här.

Prestanda är direkt relaterat till konstruktion. Kängans värme beror på den isolering som används, materialet och tjockleken på yttersulan, och utformningen av fotbädden. Faktorer som skafthöjd och tätningen av skaftets öppning också spelar en kritisk roll i den totala värmen. Vi fann att kängor som hade lite mer utrymme vid tårna värmdes upp snabbare än kängor med en mycket smal profil. Vi fann att en tjock sula på kängan tillhandahåller en hel del extra isolering.

Tips: Vi hittade en intressant video som lite snabbt går igenom olika typer av vinterskor:

Konstruktionen påverkar också vattentätheten. Alla vinterskor som vi jämförde (plus de vi testade i butik) var till viss det vattentäta, men vi fann att flera av dem hade en design som minskade deras vattentäthet. Om man bor i ett område som får mycket nederbörd under vintern så bör man vara försiktig med att köpa kängor som har problem med vatten som tränger in genom dragkedjan på sidan. På lång sikt kan material som mocka behöva återbehandlas med en vattentät behandling, medan gummi förblir vattentätt under hela kängans livslängd. Dessutom gillade vi hur slaget av fuskpäls (och slaget av UGG:s fårskinn) bidrog till vattentäthet. Funktionen höll inte bara inne värmen, utan fångade även upp snö och regn och förhindrade det från att ta sig in i kängan.

Vi vill också tala om hur komfort och bekvämlighet bör spela in i ditt beslut. Det finns ingen bättre tid att skämma bort sina fötter än på vintern. Ofta så offrar kvinnor komfort för stil … och detta är särskilt sant när det kommer till skor. Våra testpersoner tycker att snö och kyla är den perfekta ursäkten för att ställa undan sina obekväma klackar eller sandaler och istället glida ner i något som fortfarande är snyggt, men definitivt mer bekvämt. Om man planerar att vandra eller gå långa sträckor i sina stövlar så är det viktigt att verkligen tänka på komfort. Medan vissa av de kängor som vi granskat har mycket stödjande fotbäddar så föll andra pladask när vi mätte komforten. I slutändan måste man prioritera de egenskaper som är viktigast för en själv innan man väljer en känga som är precis rätt.

Avslutningsvis så vill kortfattat prata om att köpa stövlar av animaliska produkter. Vi granskade flera modeller som inte hade något läder eller fårskinn. Men resterande kängor använde alla läder, mocka eller nubuckläder.

Passform

Några av de vinterskor som vi jämförde har en smalare sula och tå parti, medan andra har ett luftigt tå parti och lösare passform. Dessutom har vissa modeller stödjande fotbäddar, men deras innersulor möjligen är den perfekta passformen för just din fot. När man provar kängor så ska man se till att de inte är för trånga; lite dött utrymme i kängan förbättra värmen av foten och tillåter dig att bära tjocka, mysiga yllestrumpor.

(Vanliga söktermer: bäst i test vinterskor dam, bästa sulan på vinterskor, BÄSTA VINTER KÄNGAN, vinterkänga löst foder, vinterkängor test, vinterskor dam bäst i test, vinterskor vid öppning)

Ämnen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner