5 saker du borde göra IDAG för att sänka din puls naturligt

2 min


En hög puls är ett problem som behöver åtgärdas, för det kan leda till större hjärtrelaterade problem. Det bästa sättet att ta reda på om din puls är för hög är att mäta pulsen, antingen manuellt eller med hjälp av en pulsmätare. Din maxpuls bör vara 220 minus din ålder. Om din puls är högre än maxpulsen efter träning behöver du vidta allvarliga åtgärder för att sänka pulsen. Att sänka pulsen innebär en hel del livsstilsförändringar.

puls

Steg 1

Träna oftare. Om du tränar hårt en gång i månaden kommer din puls att vara hög eftersom du pressar kroppen till dess gräns alldeles för sällan. Att träna 3 – 5 gånger i veckan kommer stärka hjärtat, sänka pulsen, och hjälpa dig att låta bli att överanstränga kroppen.

Steg 2

Gå ner i vikt, om du är överviktig. Personer med för många kilon tvingas arbeta hårdare än andra. Till exempel kommer en överviktig persons puls att öka mer än en normalviktigs bara av att ta ut soporna. Att kombinera träning med en bra kost är ett jättebra sätt att gå ner i vikt. Begränsa också intaget av fett.

Steg 3

Börja äta mat som är bra för hjärtat. Att äta mat med lite salt (grönsaker, bönor, fullkorn, pasta, flingor, färsk frukt) kommer göra en stor skillnad, enligt Cleveland Clinic. Ta reda på vilken mat som har lite salt och mycket protein och andra näringsämnen, och ät dem. Din kost är en jätteviktig faktor i att sänka pulsen.

Steg 4

Undvik dåliga vanor, särskilt rökning. Att röka saboterar andningen, drar in oönskade gifter och kemikalier i kroppen, och får dig att arbeta hårdare för att utföra vardagliga sysslor eller genomföra ett enkelt träningspass. Rökning ökar pulsen. Att sluta röka är ett jätteviktigt steg i processen att sänka pulsen.

Steg 5

Begränsa stressen. När du är stressad ökar ditt blodtryck och pulsen. Stress är en normal del av livet, men när du är stressad ofta kommer din puls ofta att bli högre än den borde. Detta är inte hälsosamt. Aktiviteter som andningsövningar, att läsa, ta ett bad, utöva yoga, dansa, jogga och gå är bra sätt att minska stressen, beroende på vad du föredrar.

Källor