Ingredienser
500 g räkor
1 dl räkspad
6 blad gelatin
2 msk chilisås
1 msk pressad citron
1/2 kryddmått vitpeppar
1/2 dl finhackad dill
ca 1/2 tsk salt
3 dl vispgrädde
Till garnering:
dillkvistar
citronklyftor
Gör så här
1. Skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull. Häll på 2 1/2 dl vatten och koka ca 10 min. Sila ifrån skalen. Koka ihop spadet till 1 dl.
2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
3. Hacka räkorna och blanda dem med chilisås, citron, peppar, dill och salt.
4. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i kastrullen med det heta räkspadet. Ställ kastrullen i kallt vatten tills blandningen nätt och jämnt kallnar, får den stå för länge kan den stelna.
5. Rör ner gelatinblandningen i räk- blandningen. Låt den stå tills den tjocknat lite. Vispa grädden och rör ner räkblandningen i grädden.
6. Lägg plastfolie i en 1 1/2 l bakform, låt den gärna gå upp lite över kanten. Häll i räksmeten. Ställ formen i kylskåp och låt moussen stelna, det tar minst 2 timmar.
7. Stjälp upp på fat och garnera med dill och citron. Servera som förrätt, lunch- eller kvällsrätt med bröd, gärna rostat, och en blandad sallad.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.