Pumpasoppa

Ingredienser

4 portioner
tillagningstid ca 40 min

ca 200 g pumpa
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin, t ex matlagningsvin
7 dl grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl crème fraiche
salt, peppar

Gör så här

1 Skär pumpaköttet i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

2 Hetta upp fettet i en gryta och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt pumpa och vin och låt sjuda 4-5 min. Häll i buljongen och koka på svag värme under lock ca 20 min.

3 Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i grytan, rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

4 Servera med baguette, gärna rostad – dela baguetten, bred på smör och strö lite chilipulver över innan den rostas i ugnen.

Lämna ett svar