Viktnedgång: Anna gick ner 30 kg med ny diet

När Anna Bengtsson blir stressad går hon lätt upp i vikt. Efter en extra jobbig tid visade vågen 98 kilo. Då bestämde hon sig för att gå ned. Hon provade Naturdiet och blev glatt överraskad. I dag väger hon 70 kilo. Viktminskningen – i två etapper – tog sammanlagt bara 20 veckor.

Anna Bengtsson bor i Bergshamra strax utanför Stockholm. Varje morgon promenerar hon med hunden Lady en och en halvtimme i Bergianska Trädgården. Det gör gott i själen att njuta av det sköna landskapet. Och hon behöver det, för honr har numera lätt att stressa upp sig. Efter många års pressat arbete har hon drabbats av utmattningsdepression.

– Min vikt har pendlat mellan 72 och 78 kilo de senaste tio åren, berättar hon. Jag är 172 centimeter lång, så omkring 70 kilo är lagom. Men på senare år har jag haft det jobbigt omkring mig och då går jag lätt upp i vikt.

Faktum är att när hon vägde sig förra våren visade vågen på hela 98 kilo. Hennes stressproblem gjorde att hon bland annat fick problem med balansen och hon föll ofta omkull. Hon beslöt då att gå ner, och med hjälp av Naturdiet fick hon bort tio kilo på lika många veckor. Men hon vägde då ändå för mycket. En gång ramlade hon olyckligt i slutet av en rulltrappa och de människor runt omkring som hjälpte henne hade problem att lyfta undan henne från rulltrappan.

– Det var det som fick mig att tänka till, säger hon. Inte ska det behöva vara så tungt att lyfta mig! Jag bestämde mig för att gå ner.

Hon beslöt att gå ner mer i vikt på egen hand och gick tillbaka till Naturdiet. Då minskade hon 15 kilo på tio veckor. Naturdiet finns i två varianter, en kaka som innehåller 200 kalorier, och ett pulver med 100 kalorier som man löser upp i vatten. Smakerna är jordgubb, choklad och vanilj.

– Jag började med att byta ut frukosten mot en kaka. Sedan bytte jag även ut kvällsmålet mot en påse. En period bytte jag ut alla måltider mot Naturdiet och kompletterade med olika alger och juicer. Dessutom har jag tagit bulkmedel för att känna mig mätt, berättar hon. Nu är hon nere i 70 kilo, en bra vikt för en person av hennes längd.

– Det här är ett roligt sätt att gå ner i vikt! Jag har inte känt mig hungrig. Har jag blivit bjuden på middag, så har jag gått dit och ätit som vanligt. Det kan man gott göra ibland. Jag tycker inte man behöver bli någon slav under dieten. Hennes hälsa är inte den bästa, och viktnedgången har inte löst alla hennes problem. Men vissa saker har definitivt förbättrats: Hon har inte lika ont i knäna längre, och hon har kunnat sänka dosen på sin blodtrycksmedicin betydligt.

Det man ska tänka på när man äter Naturdiet-kakorna är att tugga långsamt och dricka mycket. Jag har tagit aloe vera-juice. Sen får man inte glömma att motionera, säger hon.

Det är lätt för Anna att få in motionen i sin vardag, eftersom hon har storpudeln Lady att ta hand om. Hon promenerar ungefär 8 kilometer per dag, fördelat på tre hundrastningar under dagen. Största delen förläggs till morgonen, mellan sju och halv nio.

– Du anar inte hur skönt det känns att ha blivit av med de extra kilona, säger hon.

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer
(Vanliga söktermer: gå ner 30 kg, banta 30 kg, bulkmedel bantning, 30kg viktminskning, viktminskning 30 kg, gått ner 30 kg, gå ner 30 kilo, gå ner 30 kg snabbt, att gå ner 30 kg, viktminskning bulkmedel)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner