Hur man går ner i vikt med dålig ämnesomsättning [Guide]

2 min


Att tappa vikt kan vara jobbigt, särskilt om du har en metabolism som inte är så samarbetsvillig. Om din kropp verkar hålla fast vid kalorier på samma sätt som en slösare håller i plånboken kan det vara extra frustrerande. Dessutom kan kost och träning faktiskt förvärra saken genom att få en redan långsam metabolism att sakta ned ännu mer. Var smart med din viktnedgång genom att använda strategier som snabbar på kroppens kaloriförbränning, vilket gör det lättare att tappa den oönskade vikten.

Guide

Steg 1

Utför HIIT-träning (”high intensity interval training”). Den här sortens träning involverar upprepade intervaller med maximal ansträngning som följs av en kort återhämtningsperiod. En bra sak med HIIT-träning är att den höjer din vilande metabolism genom att öka syrekonsumtionen efter träning, vilket gör att kroppen fortsätter bränna kalorier i flera timmar efter att du avslutat ditt träningspass.

Steg 2

Utför motståndsträning för att öka din smala muskelmassa. Muskler bränner fler kalorier i vila än fett gör, och eftersom ditt mål är att reducera kroppsfett lönar det sig att plocka upp vikterna. American College of Sports Medicine rekommenderar att du utför motståndsträning 2 – 3 dagar per vecka. För att maximera muskelhypertrofi för framgångar bör du utföra 3 – 5 set om 8 – 12 repetitioner per övning.

Steg 3

Ät små måltider under hela dagen. Om kroppen har ett stadigt inkommande flöde med näringsrik mat kommer den bränna kalorier på ett friare sätt. Ät 5 – 6 små måltider under dagen, med 3 – 4 timmars mellanrum, och hoppa aldrig över frukosten.

Steg 4

Ät ordentligt med kalorier. Även om du måste skapa ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt kan du förstöra din metaboliska hastighet rejält om du drastiskt skär ner på antalet kalorier. Såvida du inte följer en läkares råd bör du aldrig äta mindre än 1 200 kalorier per dag.

Tips & Varningar

  • För dagbok för att hålla koll på ditt kostintag och din träning varje dag. Det kanske tar lite tid innan du ser resultatet, men om du inte märker några förändringar inom ett par veckor kan du kontrollera din dagbok för att se vilka förändringar du behöver göra. Dela även dina mål för viktnedgången med vänner och familj för att få så många positiva påhejare och motiverande hejarop som möjligt.
  • Rådfråga alltid din läkare innan du ändrar ditt träningsschema eller din kost. Om du upplever långvariga problem med vikten bör du kontakta din läkare för att kontrollera att du inte lider av något bakomliggande problem.

Källor