Folk rasar i vikt med Crosstrainer-träning. Här är varför

2 min


Hur lyckad din träning är beror på dig. En crosstrainer kan ge dig fördelar som smalare ben om du anstränger dig tillräckligt hårt och länge. Även om du inte kan beordra kroppen att enbart forma benen eller något annat specifikt ställe kommer du absolut att se förändringar i takt med att kroppen förbränner kalorier och fett.

Crosstrainer

Crosstrainers

En crosstrainer är en stationär kardiovaskulär träningsmaskin. Rörelsen i en crosstrainer är en kombination av att gå i trappor och att åka skidor. Du kan göra detta utan att vara beroende av vädret, och du kan både använda den på gymmet eller köpa en för hemmabruk. Många crosstrainers har rörliga handtag, så att överkroppen också involveras i träningen.

Fördelar för benen

Eftersom en crosstrainer är en kardiovaskulär träningsform bränner det kalorier. En person som väger 70 kilo bränner ungefär 300 kalorier under ett 30 minuter långt träningspass. Du behöver bränna 3 500 kalorier för att gå ned 0,5 kilo. Om du har extra vikt i benen är crosstrainern ett bra sätt att bränna överflödiga kalorier och tona benen. Din kropp använder kalorier från hela kroppen, inte bara benen, så du måste vara konsekvent med träningen för att se resultat.

Varaktighet

American College of Sports Medicine rekommenderar minst 150 minuters konditionsträning per vecka, vilket inkluderar crosstrainern. Du kan klara detta med 30 minuters träning om dagen, fem dagar i veckan, eller dela upp det i kortare perioder. Du kan till exempel använda crosstrainern tio minuter tre gånger om dagen tills du gradvis kan öka uthålligheten. Ju längre du tränar på crosstrainern, desto fortare ser du resultat, men att träna mer än en timme om dagen är för mycket.

Hållning

Det är viktigt att ha en god hållning när du tränar på crosstrainern. Stå upprätt med rak rygg, högt bröst och axlarna nedåt från öronen. Spänn magen genom att dra naveln mot ryggraden för att främja en god hållning. Ha avslappnade armar och undvik att greppa handtagen för hårt. Om du lutar framåt bör du öka motståndet för att sakta ned, och sedan justera hållningen.

Källor