Bli inte blåst! Detta måste du veta om ”Personliga Tränare”

2 min


En personlig tränare är ett träningsproffs som har kunskap och erfarenhet nog att erbjuda råd och vägledning när det gäller träning och fitness. Dessa proffs kan hjälpa dig genom att lägga upp ett säkert och effektivt träningsschema för att hjälpa dig nå dina personliga mål. En personlig tränare kan hjälpa dig med viktnedgång, prestanda och ökat välmående.

personlig tränare

Funktion

Personliga tränare finns oftast på gym och fitnessklubbar. Många personliga tränare erbjuder även sina tjänster genom privata klubbar. Du kan, mot en avgift, anställa en personlig tränare som får lägga upp ett träningsprogram till dig och vägleda dig genom träningspassen under privata sessioner. Deras syfte är att hjälpa kunderna uppnå fitnessmål genom säkra och effektiva övningar. Många kunder anställer tränare för att få vägledning och motivation.

Fördelar

En personlig tränare har nödvändig kunskap om fysiologi och rörelse för att kunna lägga upp säkra och effektiva träningsprogram. Deras expertis låter dem avgöra vilken sorts träning som är bäst för dig baserat på dina mål, oavsett om du vill gå ner i vikt, bygga upp styrka, eller förbättra tiden inför ett maraton. Det är mycket troligt att du kommer märka en stor förbättring i din fitnessnivå och prestanda genom att träffa en personlig tränare.

Sorter

Många personliga tränare arbetar med olika kunder och har erfarenhet av att erbjuda råd och vägledning för att kunna uppnå flera olika mål. Dessa tränare kan vara bra för den som vill förbättra sin generella hälsa eller gå ner i vikt. Vissa tränare har dessutom valt att bli specialister på ett område. De kanske arbetar särskilt med löpare eller atleter för att hjälpa dem förbättra sin tid, uthållighet och styrka. Dessa tränare är bra om du har specifika, sportrelaterade mål som du försöker uppnå.

Egenskaper

En bra personlig tränare har kunskap om sitt område. De bör vara certifierade från ett bra institut. Det är ännu bättre att välja en tränare som har en examen i tränings- eller psykologirelaterade fält. Förutom detta har tränare motiverande personligheter och bidrar till att ge dig en positiv attityd som kan hjälpa dig förbättra ditt självförtroende och hur du ser på träning och fitness.

Expertutlåtande

Säker träning är viktigt för att minska risken för skador och för att uppnå de önskade resultaten. Den perfekta personliga tränaren har en examen från ett träningsrelaterat område. Dessutom måste de vara certifierade från ett bra institut. Detta säkerställer att personen har koll på nuvarande trender och forskning. En person utan examen kan visa att de har en grundläggande förstående för träningsfysiologi genom att vara certifierade.

Källor