4 Knep: ALDRIG mer uttråkad på gymmet!

2 min


När man tillbringar otaliga timmar på att jogga på ett löpband eller cykla på en motionscykel, kan du så småningom bli så uttråkad att du är frestad att aldrig gå till gymmet igen. Det är då som en lista över ytterligare övningar eller aktiviteter kan komma till hands så att du kan fortsätta på rätt spår med dina träningsmål och samtidigt ha roligt. När allt kommer omkring, ingen säger att träning måste vara tortyr.

Gruppträning

Om du spenderar all din tid i en viss del av gymmet, kan det vara dags att breda ut sig. Prova en av de många grupplektionerna på ditt gym, exempelvis spinning, pilates, yoga, vattengympa, Zumba eller andra roliga dansklasser som gyminstruktörerna har gjort. Håll fast vid det ett tag och du kommer förmodligen att upptäcka att instruktörerna brukar ta in nya rutiner och tekniker som du kan använda när du tränar på egen hand.

Personlig tränare

När du är den som bestämmer, blir det lätt att du gör samma övningar – från löpbandet till viktmaskinerna och tillbaka – gång på gång. Det är där en personlig tränare eller coach på ditt gym verkligen kan hjälpa dig. Om du redan är ganska bekant med hur man använder utrustningen på ditt gym, jobba med en tränare för bara ett pass eller två, be henne att designa en handfull pass du kan växla mellan när du behöver en förändring. Om det är bortom din budget, skriv ut ett valfritt antal rutiner som du kan hitta på träningsinstruktörers webbplatser och lägg till dem i en ”fitness broschyr” där du lagrar idéer för olika pass du kan göra när du är uttråkad.

Lagsporter

Vissa gym erbjuder även en variant på den traditionella gruppträningen i form av lagsporter och spel. Ditt gym kan ha en fotboll eller softball lag eller det kan även erbjuda fritidsklubbar för dodgeball, kickball eller andra spel du antagligen spelat under gymnastiken i gymnasiet. Dessa typer av klubbar är ofta så roliga att du inte ens kommer att märka hur hårt du har tränat. Om ditt gym inte erbjuder den här typen av saker, kan du kanske hitta en lagsport där du bor.

Vänner

Att ha någon annan att träna med är ett annat sätt att besegra tristessen – och tillsätta lite konkurrens i din rutin. Om du inte kan hitta en vän som är villig att träna med dig regelbundet, tala med din gymkoordinator om att hjälpa dig att hitta en gymkompis som ligger nära dig i din nivå av fysisk kondition. Denna person kan vara en stor hjälp när du lyfter fria vikter, till exempel. Du kan också bjuda in träningskompisen att engagera sig i lite vänlig konkurrens med dig. Tävla mot varandra i poolen eller på spåret eller se hur mycket vikt var och en kan ta i bänkpress.

Källor