Kan en Stair Stepper-trappmaskin träna lår & rumpa?

2 min


En trappmaskin – som också finns i bärbara miniatyrversioner som kallas för minitrappmaskiner – kan fylla ett hål i din träningsrutin och göra det enklare att träna hemma. Du kommer inte få ett muskelstärkande träningspass med den här Stair Stepper-maskinen, men du kan definitivt tona låren och rumpan.

Vikten av aerobisk träning

Du kanske tror att du behöver utföra övningar som direkt arbetar med låren och rumpan, men punktförbränning är inte möjligt. Istället kan du bränna kalorier över hela kroppen med hjälp av aerobisk träning. Enligt Harvard Health Publications kan en person som väger 70,3 kilo kommer i genomsnitt att bränna 223 kalorier genom att använda en trappmaskin i 30 minuter. Om du tränar i den här takten kommer du dock behöva träna mer än sju timmar i veckan. Att kombinera regelbunden övning med en kost där du reducerat kalorier kan hjälpa dig nå dina fitnessmål snabbare.

Trappor och lår/rumpa

Trappmaskiner jobbar med höfterna när du för benen uppåt, vilket ger rumpan en lagom träning. Du tonar dock inte låren särskilt mycket, så om du försöker bygga muskler istället för att bara tappa fett kommer du behöva lägga till styrkebaserade rutiner som hjälper dig bygga lårmuskler.

Öka intensiteten

Du kommer att bränna fler kalorier ju mer intensivt du tränar. Försök att öka motståndet på maskinen för en mer utmanande rutin. Du kan också lägga till intervallträning, vilket bränner fler kalorier och stärker musklerna. Försök att träna på en lagom nivå i en minut, och öka sedan motståndet och träna lite hårdare i en minut. Att trampa snabbt under hela träningspasset kan också hjälpa dig bränna kalorier och tappa fett.

Andra träningsalternativ

Om du vill angripa lårmusklerna mer direkt kan du prova att kombinera squats och utfall. För att göra träningen ännu mer utmanande kan du lägga till handvikter. Övningar som benlyft, marklyft, box jumps och benpress kan också hjälpa dig bygga stark och hälsosam muskelvävnad i låren och höfterna.

Källor