Bästa träningsredskapen för hemma-träning – Billigt!

2 min


Med tillräckligt kreativitet kan du använda nästan vad som helst som ett träningsredskap. Men burkar med bönor, flaskor med vatten och mjölkpaket tar dig bara så långt. Om du verkligen menar allvar med att komma i form hemma, kommer dagen att komma när du måste investera i några riktiga gymredskap.

Konditionsutrustning

Om du är beslutsam, kan du få en kardiovaskulär träning hemma genom att hoppa rep, eller göra gymnastik utan någon utrustning. Men ibland är det lättare att bara hoppa på en maskin och gå. Stationära cyklar, trappmaskiner och elliptiska tränare är alla skonsamma alternativ som inte kommer att irritera din granne på nedervåningen. Roddmaskiner ger också en skonsam belastning, men motståndsmekanismen på vissa modeller kan låta ganska högt. Om du inte har grannar på nedervåningen eller kan träna medan de är borta finns det även löpband tillgängliga.

Styrketräning

Om du följer Centers for Disease Control and Preventions rekommendationer, är det inte tillräckligt med enbart konditionsträning – du måste också styrketräna dina stora muskelgrupper två gånger i veckan. Om ditt utrymme och budget är mycket begränsat, finns det elastiska gummiband som är kompakta, mångsidiga och relativt billiga.
Kettlebells, hantlar och skivstänger tar upp mer plats än gummiband, men kan vara enklare att använda. Gym-maskiner är dyra, men ett bra alternativ om du inte vill oroa dig för att kontrollera fria vikter såsom hantlar under hela rörelseomfånget.

Flexibilitet

Även om det ofta försummas, är flexibilitet en viktig del av träningen: Det minskar stress, ökar ditt rörelseomfång, minskar risken för skador, och kan också bidra till att minska ömhet från tidigare träning. Om du är ganska flexibel redan kan en DVD med stretchövningar vara all vägledning du behöver. Om du inte är så flexibel, kan en matta att ligga på, en rem eller handduk för att hjälpa till att dra din kropp till rätt position och yoga block för att vila på komma till hands.

Balansträning

Om du tror att balansträning inte är viktigt, tänk på de förödande potentiella konsekvenserna av ett fall i din ålderdom. Precis som allt annat, får du bättre balans om du tränar den. Nybörjare kan utmana sig själva genom att stå på ett ben, ingen utrustning behövs. Men om du är redo att göra mer kan du köpa balansskivor, luftkuddar och stabilitet och balansbrädor för användning hemma.

Källor