Hur man bäst planerar in träning innan jobbet

2 min


Att träna på morgonen har definitivt vissa fördelar, särskilt eftersom det ger dig chansen att få din träning ur vägen – inga ursäkter. Men om du är på väg till jobbet på morgonen och du redan har ett tight schema, kanske du inte ser var träning kan passa in i din morgonrutin. Genom att schemalägga tid för träning, kan du börja din dag på rätt fot.

Guide

Steg 1

Få den sömn du behöver. National Sleep Foundation rekommenderar mellan sju till nio timmars sömn varje natt för friska vuxna. När du är trött och trög, är du mer benägen att slå på snooze-knappen och offra träningen för några minuters extra sömn innan arbetet. Genom att ge dig själv en viss tid för att gå till sängs – och en alarmklocka – kan du se till att du är utvilad och redo att köra igång.

Steg 2

Förbered så mycket som möjligt kvällen innan. När ditt schema är tight, kan du skippa träningen för att ge dig själv mer tid att bli klar till jobbet. Lägg i stället ut dina träningskläder natten innan, förbered en hälsosam frukost – American Heart Association föreslår komplexa kolhydrater innan ett träningspass – och fyll på din vattenflaska innan du går till sängs. På så sätt finns det inga ursäkter när du vaknar på morgonen – du behöver bara ta dina grejer och gå.

Steg 3

Ge dig själv den tid du behöver för att gå upp, träna och gör dig sedan redo för jobbet. Centers for Disease Control and Prevention antyder att friska vuxna får 30 minuters konditionsträning fem dagar per vecka, plus två till tre dagar av styrketräning. Om du planerar för 45 minuter av uppvärmning, träning och nedvarvning, kan du bättre planera hela din morgon för att komma i tid till jobbet.

Steg 4

Packa en smart gymväska. Du kommer att behöva duscha ändå – ta dina arbetskläder och dina duschprodukter och gör dig redo för arbetet på gymmet för att spara tid. Du kan även hålla torrschampo till hands – använd innan duschen och du kommer inte att behöva fixa om håret för dagen. Detta tar bort den tid det tar att gå hem, duscha och byta om för arbetet. Om du behöver gå hem först, effektivisera processen och ha alla dina arbetskläder redo att gå.

Steg 5

Bygg din träningsrutin kring något du verkligen älskar. Om du hatar att springa, kommer du förmodligen inte att dra dig upp ur sängen för att gå loss på trottoaren när du kan sova. Försök istället med en tidig spin klass med ett par vänner eller poolen för några varv om du föredrar det. Att ha något som du ser fram emot gör mycket för att motivera dig att planera din dag runt träning.

Tips & Varningar:

  • Utvärdera din träningsrutin om du har svårt att träna innan arbetet. Om det orsakar oro eller helt enkelt inte blir gjort, kanske du upptäcker att kvällsmotion fungerar bättre för ditt schema.

Källor