Träna med din partner! Bästa övningarna [4 tips]

2 min


Oavsett om du städar huset eller arbetar i trädgården kommer tiden gå snabbare om din partner är vid din sida. Samma sak gäller om du tränar med din partner. Oavsett om ni avnjuter en trevlig promenad eller om ni ger er ut på en lång löprunda kan det verka mycket lättare om du har någon att dela bördan med.

Njut av naturen

Det finns inget bättre än en trevlig kvällspromenad, särskild under de kallare månaderna. Att promenera bränner inte bara kalorier och får igång pulsen, det låter er också berätta om dagen för varandra. Om promenader är för långsamma för er kan ni jogga, vandra eller cykla för att komma bort från vardagen och njuta av varandras sällskap samtidigt som ni tränar hela kroppen. Antalet kalorier som bränns under träning beror på din kroppsvikt, hur länge du tränar, och hur intensivt du tränar. En person som väger 68 kilo och promenerar i en hastighet om 5 km/h i 30 minuter bränner cirka 129 kilometer. Att promenera i en backe ökar antalet brända kalorier till 204.

Prova något nytt

Även om yoga eller dans kanske inte riktigt är din stil så kanske det vore roligt att prova det tillsammans med din partner. Att bryta vanor och upptäcka nya träningsformer kommer inte bara att bränna kalorier, utan det kanske också hindrar dig från att bli uttråkad av dina vanliga rutiner. Att simma, utöva fritidssporter eller träna yoga är inte bara sätt att hålla sig i form, utan också sätt att träffa nya personer.

Motståndsträning

Oavsett om du är på gymmet eller om du tränar hemma hos dig kan din partner agera som en spotter och därmed hjälpa dig lyfta mer vikt och utföra fler repetitioner. Att ha en spotter vid övningar som squat och bänkpress kan minska risken för skador. En spotter kan hjälpa dig uppnå rätt teknik och hållning samtidigt som denne hjälper dig när du blir uttröttad. Att utföra övningar med sin partner, som att kasta en medicinboll till varandra eller att göra armhävningar och springa lopp tillsammans, gör att din partner kan träna tillsammans med dig.

Ha roligt

Att träna med din partner kommer inte bara ge alla fördelar som associeras med träning, utan det kan också hjälpa dig att uppnå ditt fitnessmål. Att skriva ner dina mål och placera texten någonstans där ni båda kan se dem kommer hjälpa er påminna och motivera varandra till att nå dem. Håll varandra ansvariga för de uppsatta målen och utmana varandra att nå dem.

Källor