Så här simmar du 12 längder utan att tappa massor av energi

2 min


Alla simmare kan inte simma långt, men ju längre du simmar desto fler hälsofördelar får du. Du kommer märka en ökning av aerobisk uthållighet och styrka. För att maximera fördelarna bör du välja rätt simtag och simma det ordentligt, mjukt och utan motstånd. Med övning kan din simtur om 12 längder, eller 300 meter, ske med bara lite energi i kroppen.

simning crawl

Simtag

Freestyle eller crawl är oftast de mest effektiva av alla tävlingssimtag, och ger dig en chans att röra dig snabbt genom vattnet medan du använder minimalt med energi. Med övning kommer din freestyle innebära en mjuk armrörelse och en konstant spark som skapar minimalt med skvätt och motstånd. Öva på sparkar med en sparkbräda för att stärka sparkarna. Armrörelser kan övas genom att bara använda dem när du simmar, eller genom att simma långsamt och medvetet.

Sparkar

Freestylesparkarna är små och nära vattenytan. Sparken börjar i höfterna, med lätt böjda knän och pekande tår. Att sparka med höfterna låter dig använda kärnan och quadriceps för att maximera ansträngningen. Justera hastigheten i sparkarna för att anpassa dig till längre simturer. Att simma med enbart sparkar bygger benstyrka och uthållighet. Du kan börja med att sparka dig genom en del av poolen i taget och vila en viss tid mellan ansträngningarna, och sedan lägga till fler längder för att utmana dig själv.

Andning

Freestyle kräver att ansiktet är under vatten vissa perioder, men att andas regelbundet och ordentligt kommer hjälpa dig behålla energin och ansträngningen under simturen. När du andas bör du slappna av i axlarna, ansiktet och käken för att inte göra av med onödig energi. Under långa simturer är det inte bra att hålla andan, eftersom kroppen kommer svälta på syre och simningen blir mer utmanande. Försök att andas vartannat, vart tredje eller vart fjärde simtag och fortsätt med detta under hela simturen. Att andas regelbundet kommer ge kroppen syre, vilket begränsar tröttheten och sparar energi.

Träning

Simning kräver regelbunden träning för teknik och fitness. Börja varje simpass med en uppvärmning som inkluderar simning, sparkar och övningar. När du tränar för att bli en bättre simmare bör du försöka skapa en mjuk, rytmisk simmetod. Använd övningar som fokuserar på teknik, simma enkelt och fokusera på armrörelser, och öva alltid på sparkarna för att utveckla ett effektivt simtag. Denna rytm hjälper dig spara energi och öka din fitness genom konstanta ansträngningar. Medan du övar på att bli en bättre simmare kan du gradvis lägga till hastighet och distans för att utveckla din aerobiska uthållighet och simstyrka.

Källor