Gör så här
Finns det annat än gott att säga om apelsinen? De allra flesta gillar den, man blir på gott humör bara av att se den lysa upp fruktdisken eller fruktfatet. Användbar är den också, inte bara som en vitaminkick i skidspåret. Skalet kan sätta smak på både maträtter och bakverk och apelsinsaften kan användas på oändligt många sätt. Här ger vi recept med apelsin till kyckling, fisk och grönsaker.
Denna gång har vi med ett recept på apelsinmarmelad. När man kokar marmelad finns det några regler som är bra att känna till. Använd en vid gryta så att avdunstningen blir stor. Och koka aldrig dubbel sats på en gång i en gryta. Då blir det inte samma vattenavdunstning och koktiden stämmer inte. Räkna med att det tar 2-3 dagar innan marmeladen stelnar. Om den ändå skulle vara för lös kan man sätta till rent pektin.
Blanda 3/4 tsk pektin, 3/4 tsk citronsyra och 2 tsk socker per kg marmelad. Koka upp marmeladen i en gryta. Rör ner pektinblandningen och låt marmeladen sjuda ett par min. Lycka till!
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.