Trick för att tappa centimeter från midjan inför ett test

2 min


Ett flertal organisationer, till exempel militären, polisen, och till och med vissa företag, anordnar fysiska fitnesstester med flera olika namn och förkortningar. Ibland förkortas ett ”fysiskt fitnesstest” som ett F-test. Att ha mycket kroppsfett runt midjan kan sänka din poäng på ett test, eller till och med göra så att du misslyckas. Tekniker för snabb viktnedgång kan utlova snabba resultat, men de kan försämra din hälsa och resultaten på ditt fitnesstest. Istället behöver du bränna fett, och att börja flera veckor eller månader i förväg kan öka chansen för att du lyckas.

Reducera kalorier

Att reducera antalet kalorier du äter varje dag är ett viktigt steg mot att tappa vikt från midjan. En bra kost kommer också förstärka de effekter som träning ger genom att bränna fler kalorier. Din läkare kan hjälpa dig räkna ut hur många kalorier du behöver för att bibehålla din nuvarande vikt, och du bör sikta på att äta färre kalorier än detta antal. Försök att äta fem till sex små måltider per dag, och fokusera på nyttiga mellanmål som frukt och nötter. Att utesluta alkohol och läsk kan hjälpa dig rensa ut din kost på tomma kalorier.

Reducera vattenvikten

Att bli av med vattenvikt kan hjälpa dig att snabbt eliminera överflödigt fett från midjan. Även om några tillverkare hävdar att de erbjuder naturliga tillsatser som reducerar vattenvikten varnar Mayo Clinic för att detta inte kan bevisas vetenskapligt. Dra istället ner på natrium, som gör att du binder vätska, och drick mycket vatten, eftersom detta kan reducera din vattenvikt.

Bränna fett

Du kanske tror att du behöver göra massor av övningar för midjan och magen, men det bästa sättet att bränna fett är att utföra mycket konditionsträning. För maximala fördelar rekommenderar Centers for Disease Control i USA att man ska utföra 300 minuter kardiovaskulära övningar – som simning, hoppande och cykling – per vecka. Du kommer bränna fler kalorier med intensiva och långa träningspass. För att öka förbränningen ännu mer kan du öka din dagliga aktivitetsnivå genom att gå till jobbet eller skolan, parkera längre bort från din destination än vanligt, och utöva de sporter du tycker om. Ta regelbundna pauser och promenera om du sitter ner under långa perioder.

Bygga muskler

Att bygga muskler i midjan kommer inte eliminera fettet, men muskler bränner mer fett än kalorier. Därför kan du öka metabolismen om du bygger muskler genom övningar som crunches, leg-hip raises och situps. Det kan ta flera månader att se den kaloriförbrännande effekten som en ökad muskelmassa har, men även om du bara har ett par veckor på dig kommer du ändå få friskare och starkare muskler i midjan.

Källor