Bästa Bivack & Bivy-Tälten 2018

Senast uppdaterad 2018-01-22

100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller reklam i form av annonslänkar från Outnorth • Läs våra användarvillkor

Vilket är bästa bivacktältet för fjällen? Vi har testatHur man väljer bästa bivacken? Även om tanken på att under natten krypa ner i en nylonpåsen och dra upp dragkedjan kan verka skrämmande eller obehagligt så kan det motsatta faktiskt vara sant – en bivacksäck kan vara ett bekvämare, lättare och mindre alternativ till ett tält som kan vara minst lika vattentät och hållbart. Vi har testat att sova i bivacker både under långturer i fjällen och korta vandringar i skogen. Här är ALLT du behöver veta för att köpa den bästa och billigaste bivacksäcken!

Bästa Bivack & Bivy-Tälten 2018 [Bäst i Test]

NamnPrisuppgiftOmdömeVarumärkeViktSummering
Outdoor Research Molecule Bivy (Bivack)

Outdoor Research Molecule Bivy (Bivack)

 

Visa pris ➼Större bild4.5 Star Average Rating Outdoor Research[BÄST I TEST inom Bivys, enligt användarrecensioner] En ultralätt bivack för snabba och lätta äventyr – Outdoor Research Molecule Bivy är gjord av lätt vattentätt tyg som andas, använder en smart öppningsanordning, har en överlappande dragkedja för enkel ventilation, och ett hållbart anti-svamp-belagdt golv. No-see-um-myggnät för en helt insektsfri tältupplevelse.
Black Diamond Spotlight Bivy (Bivack)

Black Diamond Spotlight Bivy (Bivack)

 

Visa pris ➼Större bild4 Star Average Rating Black DiamondDin inre minimalist kommer att uppskatta lättheten som detta 4-säsongs solotält ger. Din inre hedonist kommer att älska det extra utrymmet vid huvud och axlar som bågen ger. NanoShield-väven ger bra väderbeständighet och andningsförmåga. Packstorleken är mycket liten.
Outdoor Research Helium Bivy

Outdoor Research Helium Bivy

 

Visa pris ➼Större bild4 Star Average Rating Outdoor ResearchHelium Bivy är en sann minimalist, tillverkad av ultralätt, vattentät och ventilerande Pertex® Shield+. Passar perfekt för snabba och lätta turer där vikten ska vara ett minimum. Ett 70D golv gör detta stormsäkra skydd redo för många säsonger av äventyr.
 • Tabellen innehåller enbart produkter som baseras på redaktörens egen bedömning, åsikter och erfarenheter.
 • Återförsäljare som anges på Reportr.se är oberoende tredje part. Inget varumärke, återförsäljare eller annan aktör har påverkat urvalet, såvida inget annat anges.
 • Reportr.se erhåller provision på försäljning som sker via vissa länkar på Reportr.se, vilket finansierar driften av webbplatsen.
 • Guiden är ej beställd eller har varit föremål för ersättning vad gäller framtagandet.

Välj rätt tält för just dina äventyr och ändamål

 • Om du inte är helt övertygad kring bivack-idén, så har vi en stor guide av de bästa tälten (alla kategorier)
 • Ska du tälta på vintern? Läs gärna vår guide om vintertält
 • Vill du nå en låg vikt men med mer komfort? Missa inte vår guide med ultralätta tält
 • Tillhör du de människor som är osugen på att sova på barmarken? Då måste du prova en camping-hängmatta! Läs genast vår guide med de bästa hängmattorna

Det kanske låter som det bästa som hänt sedan dun isolering, men man ska ha några saker i åtanke eftersom alla modeller inte är idealiska i alla situationer, och vissa är rent olämpliga i fel klimat eller bergsområde.

I denna artikel kommer vi att diskutera de olika modellerna av bivys som finns på marknaden, vad var och en av dem gör bäst, och hur man kan besluta om det perfekta systemet för ens nästa naturäventyr.

Varför ska man använda en bivybag?

Den ursprungliga idén om en bivy, eller bivack, var ett lätt och litet alternativ som kan ge akut skydd om det behövs. Bekvämlighet har alltid offrats av de som använder bivack, till förmån för minskad vikt och liten packstorlek. De första bivybagen var enkla vattentäta skydd för sovsäcken som skulle hålla regnet ute men de har stora problem med kondens i påsen. Moderna bivacksäckar använder sig av lättviktsmaterial som ger skydd mot vatten medan det fortfarande andas för att minska kondensen.

Idag är bivacken inte bara populära bland klättrare som akut söker skydd om de fastnar någonstans över natten, utan också bland ultralätta vandrare som ett alternativ till ett tält.

Men, en bivy är inte för alla, och i dag möter de stark konkurrens från ultralätta tält och presenningar.

Så, varför använda sig av en bivack överhuvudtaget?

Fördelar

 • Lätt – mycket lättare än ett traditionellt tält, men tänk på att ultralätta tält och presenningar kan erbjuda lösningar av liknande eller ännu mindre vikt.
 • Litet packformat – viktigt om du tar med dig mycket utav annan utrustning, som klättrare kanske gör, eller om du siktar på en minimalistisk lösning
 • Sov var du vill – en bivack är snabb och enkel att slå upp nästan var som helst. Det gör att du kan sova på avsatser, små gläntor, och platser där det skulle vara omöjligt att slå upp ett tält.
 • Varmare sömn – en bivack kan förbättra sovsäckens temperatur med så mycket som 3 grader Celsius. En del ultralätta vandrare använder denna förmån strategiskt, det ger dem möjlighet att använda en tunnare ultralätt sovsäck, och därmed minska vikten av den totala packningen med nått kilo eller mer som följd.
 • 4-säsong – bivys kan erbjuda bättre vinterprestanda än många konkurrerande ultralätta tältlösningar, och en del är lämpade bra för fyra-säsong användning.

Nackdelar

 • Inget utrymme, dålig komfort – ett tält ger en möjlighet att sitta upp och dricka sitt morgonkaffe med sina saker inuti. Det går inte att göra i en bivy, du kommer sannolikt att behöva placera din packning utanför under natten. I dåligt väder så är ett tält en mycket bättre plats att vänta ut en storm på.
 • Endast solo – om man är 2 eller fler personer så kommer ett ultralätt tält vanligtvis att vara en bättre lösning än två bivys när man i slutändan lägger ihop vikt och storlek.
 • Dålig i ihållande regn – de flesta bivys har en öppning i toppen för att kunna andas som inte är helt täckt (det måste i själva verket vara lite öppet för att få ordentligt med luft). Man kan rulla över och sova på magen för att förhindra regn från att komma in, eller placera en jacka över huvudet. Vissa ultralätta entusiaster kombinerar med en presenning, vilket kan vara en mycket bättre lösning i regnet än bara en bivack.
 • Myggnät – bara vissa av de bivys som finns med i våra jämförelser (inkl de vi testat själva) har myggnät, så det är inte alla som erbjuder en bekväm och insektsfri plats att hänga på.

Poängen här är att få dig att överväga ultralätta tält och presenningar som legitima campingskydd som är lätta i vikt och tar lite plats i packningen innan du bestämmer dig för vad du ska köpa. Användningen av en presenning kombineras ofta med bivys för att få en oförväntat lätt lösning där presenningen ger skydd mot regn och ökad komfort, och en bivy skyddar mot regnstänk och regn från sidan, samt fungerar som ett markskydd..

Välj rätt bivacksäck

För att ta reda på vad som är bäst för dig så måste du överväga vad det är för sorts terräng som du kommer att campa i, hur hårt produkten kommer att slitas på, vilket väder du behöver skyddas ifrån och vikten du vill bära på – alla andra krav ökar omfånget och vikten, vilket minskar möjligheten att byta från ett tält till en bivack som är mindre. Allmänna sömnvanor bör också räknas in i bekvämligheten av en bivack, samt din allmänna njutning av produkten.

Är du lättväckt, eller kan du stupa på vilket trångt utrymmet som helst, eller föredrar du att sova ute i det fria med utrymme att vrida och vända? Tycker du det är roligt att gå extrem med den lättaste och minsta packning du kan förmå eller föredrar du komfort? Du kanske bara är ute efter ett reservskydd som du kan kasta ner i botten av din packning när ditt äventyr råkar ta längre tid än väntat och du hamnar i en situation där sömn och torra kläder är en dröm långt bort.

test av olika bivy-modeller för att utse bästa bivybag

Var kommer du att ta med det?

En bivybag kan vara en underbar produkt på grund av dess mångsidighet. Vare sig man är högt upp i kalla berg eller på en sommaräng så är en bivybag ett lättare skyddsalternativ. Vad man vill skydda sig ifrån blir den viktigaste variabeln att tänka på innan man väljer vilken produkt som är bäst för ens behov. Kommer myggorna att flyga i grupp? Kan man förutspå åska? Hur varm (eller kall) förväntas temperaturen vara, och hur mycket varmare blir sovsäcken av en bivybag? Vi har brutit ner den viktigaste datan för att hitta den perfekta bivybagen och diskuterar dem i vår granskning, liksom vilka miljöer som är idealiska för var och en av de enskilda summeringarna.

Bivack, tält eller presenning?

Det första som lockar folk till en bivybag är idén om ett lättare och mindre skrymmande tält. Men det finns en aktiv debatt inom det ultralätta vandringssamfundet om huruvida en bivybag, en presenning eller ett ultralätt tält är den bästa lösningen för de som söker efter en så lätt och liten storlek som möjlig. För två eller fler personer så brukar ett ultralätt tält eller ett lättare campingtält göra mer nytta än en bivybag per person.

Ett tält skyddar bättre från väder och mygg, och är mycket mer bekvämt. Men för en ensam vandrare så är en bivy i allmänhet lättare och mindre än ett enmannatält (men förstklassiga ultralätta tält eller presenningar kan väga ännu mindre). I allmänhet så föredras ett tält under längre vildmarksvistelser, då man kanske måste spendera flera timmar från att undvika dåligt väder. En slitstark och vattentät bag är ett bra verktyg i de kalla och våta berg men kanske lite overkill i en torr öken där man kan vara bekväm med endast ett myggnät för att undvika spindlar.

Varianter av bivybag

Vanligtvis så kommer dessa produkter i några olika stilar:

 1. Modeller med myggnät – Myggnätsmodeller är gjorda för områden där vädret skapar färre problem än horderna av insekter. De är lättare och mer kompakt än vattentäta bivymodeller, men ger inte något skydd mot nederbörd eller vind, så dessa mygg-modeller måste antingen användas i bra väder eller torra klimat, sättas upp i ett befintlig skydd, eller används tillsammans med en presenning. Ett extra plus till sin minimalistisk design är att de oftast är en av de billigaste alternativen. Att komplettera ett myggnät med en presenning kan skapa en bra lösning som både motstår vädret och skyddar mot insekter.
 2. Minimalistiska modeller – Ultralätt, enkel och konstruerad utan stavar eller extra funktioner som ökar vikt och volym, minimalistiska tre-säsong modeller är idealiska för de flesta tillfällen. Om du vandrar lite då och då, du är ute efter att minska vikten på din packning, och du oftast inte ta turer på vintern eller under rasande åskväder så är detta den modell du sannolikt kommer vilja ha. Dessa modeller erbjuder skydd mot enstaka regnskurar och insekter i den lättaste och minsta formen som finns tillgänglig. En bonus är att de oftast även kommer till ett rimligt pris.
 3. 4-säsong-modeller (för vintern) – Dessa är mycket väderbeständiga modeller. De har oftast någon form av lina eller pinne för att hålla tyget bort från ditt ansikte och är i allmänhet av mycket starkt material för att öka dess hållbarhet och upprepad användning. Dessa kan användas året runt och är perfekt för att campa under vintern eller i situationer där det är viktigt med skydd från väder och vind. De är oftast tyngre än minimalistiska modeller, men oftast mer bekväm, särskilt när vädret är dåligt eller temperaturen är låg. Dessa modeller är normalt dyrare än andra typer bivybag. Priset kan konkurrera med ett enmanstält, men en bivy är vanligtvis lättare och mer kompakt än ett tält.

Tips för en bra bivack-upplevelse

Sätt inte upp den i ett dike

Tänk på var vatten kan rinna och ansamlas när vädret bli dåligt. Oftast så blir den platta och släta delen av en äng till en mindre sjö vid första anblicken av regn. När du väljer en plats för att sova för natten ska du titta runt omkring dig efter risker som kan uppstå, till exempel hängande, döda trädgrenar eller lösa stenblock.

Spara vikt på ditt liggunderlag

Att bege sig ut bland de höga bergstopparna för en övernattning med en 35-literspackning är en fantastisk känsla, och tunga och skrymmande föremål kan inte tas med på utflykter där vikt och utrymme är en prioritet. De flesta liggunderlag är utformade för att ge isolering och stötdämpning för att hela kroppen, från topp till tå. En del hårdnackade vandrare föredrar att ta med ¾ och ½ liggunderlag vilka är precis tillräckliga för att täcka höfter och axlar. Även om detta kanske låter masochistiskt så finns det några knep för att klara av det – och ta bort ytterligare vikt från ett stort liggunderlag.

Inför nästa resa, prova att använda ett kortare liggunderlag och en ryggsäck för fötterna i stället för ett vanligt liggunderlag, antingen hemma eller när du campar med bilen där man kan ha en extra dyna till hands ifall att du inte får dig en god natts sömn med denna teknik. Några av våra testpersoner föredrar denna kombination när man campar med en ultralätt bivybag, för en otroligt lätt packning och rimlig nattsömn.

Vi hittade en snabb guide på Youtube där det framgår hur enkelt det är att sätta upp en bivack, samt några viktiga saker att tänka på:

Bästa Bivacken

Vilken är den bästa bivybagen? Under två stormiga somrar så testades några av de bästa modellerna i en mängd olika miljöer, från träsk till fjällen. En handfull inbitna campare, och vandrare har med dessa erfarenheter sedan rankat tillgängliga produkter på marknaden baserat på exempelvis faktorer som väderskydd, komfort, ventilation och vikt och extra hänsyn togs till bästa värde (mest pang för pengarna) och bästa alternativet för akut skydd.

Om du vill göra dig av med ett tyngre tält och känna friheten av att sova under stjärnorna, så syftar vår jämförande granskning av bivybag till att hitta det bästa valet för din nästa resa.

Bästa bivacksäcken för jakt och fiske?

Välj rätt produkt

Det är många faktorer som spelar in huruvida man ska packa ner en bivybag eller inte, allt från vikt och väder till tillgängligt utrymme i ryggsäcken kan påverka ens beslut.

Innan man köper en bivybag, tänk på vilka förhållanden du kommer att använda den i. Bland höga berg i vinter? Ett slaskigt träsk på våren? Var och en av våra granskade produkter har sina egna unika egenskaper som gör dig sugen på att införskaffa en egen inför nästa äventyr.

När ska man byta från ett tält till en bivacksäck?

De vanligaste orsakerna till en bivybag istället för ett tält är att minska packningens vikt och storlek genom att använda ett sovsystem som är både lättare och mindre, men som ändå ger visst skydd mot väder och vind. Men det pågår en aktiv debatt inom det ultralätta vandrings-communityt kring huruvida bivybag är en bättre lösning än vad ett ultralätt tält eller en presenning är. En bivy är fortfarande lättare att sätta upp än de bästa tält och presenningar, särskilt om man letar efter ett enmanna-skydd utrustat för att klara dåligt väder, och speciellt snöförhållanden.

Ett tält erbjuder komfort med mycket golvyta som ger en utrymme att sitta upp, läsa och umgås, eller förvara utrustning. Även en ultralätt presenning/tarp kan erbjuda liknande utrymme som tältet gör, med det väger mindre och ger ett bättre skydd i regnet än en bivy. Under ihållande regn och storm så är ett tält eller presenning mycket bekvämare än bivybag.

Många människor inser inte att vissa bivybag ger en tillräckligt med utrymme vid huvudet för att kunna läsa eller sitta upp så att man bekvämt kan smutta på sitt kaffe eller sörpla i sig sin misosoppa. Oavsett om en bivy har dessa funktioner eller inte så är vissa av dessa egenskaper inte nödvändiga för alla, och kan vara värda att offra i mån av mindre vikt och utrymme som används i ens packning.

Genom att göra sig av med det extra materialet, pinnar, blixtlås och dörröppningar – skrymmande komponenter i ett tält som är svåra att undvika – så kan en campare vara någorlunda bekväm när han eller hon väntar ut ett dåligt väder i det slutna, lite mindre utrymmet av en bivy. Det finns dock en gräns för hur många timmar eller dagar en person bekvämt kan vänta i en trång bivy. Av denna anledning så rekommenderar vi att under längre vildmarksresor där det finns risk för dåligt väder är det bättre att använda sig av ett tält eller en presenning.

För kortare resor där en storm kan krypa fram på ett ögonblick, eller under äventyrsexpeditioner som kräver den lättaste packningen för att vara snabb på fötterna, då kan en bivacksäck fungera minst lika bra som ett tält.

Faktum är att vid första anblicken så är en bivybag bara ett mikro-tält, lättare och mindre med alla skydd och inte lika skrymmande. Den är också mycket mer flexibel, den kan användas på alla sorters plan yta tillräckligt länge för att sträckas ut, och smal nog att få plats på trånga klippavsatser och små plättar av mjukt gräs. Och vissa bivybag behöver inte förankras i träd eller något annat för att hålla dem på plats. De kan även hålla dig varmare i kallt väder än vad en del tält gör, och definitivt varmare än en snabb uppsättning av en presenning.

Sammanfattningsvis så kan en bivack fungera bra där ett tält inte kan – höga klippavsatser, trånga snögrottor, små plana campingplatser i stenig terräng. Beroende på ens behov så kan de ligga på någonstans mellan 800 och 3000 och varierar i vikt från mindre än ett halvkilo till upp till 1 kilo. Även om man nu kan hitta stora ultralätta tält som väger mindre än 1 kilo så är dessa tält vanligtvis inte 4-säsong, och de saknar mångsidigheten av ett bivacktält av samma vikt kan ge dig. En annan anledning till varför människor använder en bivack är när de är iväg på långa äventyr och vill ha något som skyddar dem från elementen i en nödsituation, eller om de plötsligt befinner sig i mörker. En bivacksäck erbjuder de mest mångsidiga och lätta alternativen, och för de som föredrar att sova under stjärnorna så är det ett bra alternativ till tält camping!

Är Bivack bästa solo-tältet? Läs vårt test

Kriterier för utvärdering

Vädertålig

Ett bra skydd skyddar oavsett väder utan att påverka campingresa negativt. Flera faktorer spelar in när man tänker på vilket typ av väder man bör förbereda sig för. Är regn eller snö troligt? Kommer nätterna vara kalla? Det viktigaste inslaget som påverkar hur vädertålig den är, är typen av tyg som används för en bivybag. Är den sydd med ett nät som inte skyddar från nederbörd? Är det en ultimata vattentäta bivybagen som kommer hålla dig varm och torr i kallt väder, men som inte andas väl och får dig att svettas i varmare väderförhållanden?

Olika typer av tyger fungerar bäst i olika situationer. Ett helt vattentätt material, som Gore-tex, kommer att hålla regnet ute, men till och med de material som andas bäst har svårt att släppa ut ångan från svett och andetag. Ett ripstop tyg väger lite och om det behandlas med en vattenavstötande (DWR) beläggning så andas det oftast mer, men eftersom det inte är helt vattentät så passar det bara för lättare regn. Ett fullständigt myggnät, som OR Bug Bivy, kan ge maximal ventilation och fantastisk utsikt samtidigt som det håller dig fri från irriterande insekter, men det håller dig inte torr på något sätt om det regnar.

Vissa bivacksäckar är tillverkade för fyra-säsong skydd och kan användas i vintriga, alpina förhållanden. Andra modeller strävar efter att spara vikt och det vattentäta materialet kan inte stängas helt och hållet runt ansiktet, så de är bäst anpassade för nödsituationer eller mildare regn och temperaturer.

Liksom alla campingskydd så kan användningssättet påverkar väderbeständigheten. När det är möjligt, försök att slå läger på en höjd eller på bar mark under ett träd för att ge lite extra skydd från vädret från den naturliga miljön, och på så sätt undvika vattenansamlingar från en oönskad störtflod. Kolla alltid efter döda grenar i träden ovanför dig, de kan vara farliga och brytas av (särskilt i en storm).

Vikt

En bra bivybag bör vara ett lättare campingalternativ än ett tält som ger motsvarande skydd. Några av lättvikts modellerna har extra myggnät på viktiga platser i stället för ett yttermaterial för att spara några gram – vilket en campare i en mycket våt och kall miljö kanske inte uppskattar. Dessutom så kan en extra tältpinne som oftast ingår i fyra-säsong modeller lägga till några onödiga gram som inte behövs om toppen mestadels förblir öppen under torra förhållanden. Var försiktig så att ditt val inte bli alltför lätt i vikt så att det offrar det skydd och den komfort du vill ha.

Packad storlek

Många som använder bivybag anser att en liten packstorlek är en av de viktigaste funktionerna som de söker efter. Man har ofta inte råd med skrymmande saker i ryggsäcken, och förutom vikten så kan en produkts packad storleken vara avgörande för om den kommer med på nästa resa eller helt enkelt blir lämnad i bilen. De modeller som har separata tältpinnar kan ha långa skrymmande pinnar som kan förvaras någon annanstans (kanske på utsidan av en ryggsäck eller längs en innervägg) så att din bivybag inuti packpåsen kan klämmas in i varje tillgängligt skrymsle i ryggsäcken. Genom att nedgradera från ett tält till en mindre bivybag så kan man spara upp till 5 liter utrymme, vilket gör det möjligt att välja en mindre ryggsäck eller få utrymme till andra viktiga redskap.

test av bivacksäck i bergen och fjällen

Ventilation

Ventilation i en bivybag kan vara svårt. Precis som all vattentät utrustning, desto bättre bagen skyddar dig från regn och oväder, desto mindre andas den. Hur väl en bivy ventilerar och hur mycket kondens som byggs upp inuti den är en stor faktor i dess totala värde och prestanda.

Det finns flera mänskliga faktorer som kan göra en natt miserabel även i en bra bivy. Men naturligtvis så är vi här för att ge dig den information du behöver för att göra din vildmarksupplevelse grym. Det finns några saker man kan göra för att se till att ens bivy presterar på högsta nivå. Det största problemet är att din kondenserade andedräkt eller extra svett från den varma kroppen kan bygga upp på insidan av bagen, vilket orsakar en ”regn” effekt när du vänder på dig eller byter ställning.

Det enklaste man kan göra för att förhindra kondens om det är torrt väder är att hålla blixtlåset öppet så mycket som möjligt. Även under skyfall eller när man behöver skydd under längre perioder så rekommenderar vi att man ”bryter” nätet eller dragkedjan för att tillåta viss rörelse av den kondenserade luften inuti. Men om prognosen inte talar för torrt väder så är där två kritiska saker att tänka på, se till att du andas utanför bagen och använda inte en sovsäck eller pyjamas (eller vad du än sova i, om ens något) som är varmare än vad som behövs för temperaturen.

Om temperaturen varierar, eller om du vrider och vänder dig i sömnen (och inte kan försäkra att munnen stannar vid öppning), så kan det vara bra att använda en syntetisk sovsäck i stället för en dunsovsäck eftersom syntetisk isolering fortfarande kan isolera och hålla dig varm om den blir fuktig eller blöt.

Om din bivybag kan stakas upp eller har en pinne som ger dig utrymme runt huvudet, dra nytta av dessa funktioner för att skapa extra luftrum mellan kroppen och bivybagens väggar, vilket kraftigt ökar ventilationsförmågan.

Bekvämlighet

Komfort är alltid ett viktigt kriterium för campingutrustning, särskilt för den utrustning som du förlitar då på som skydd i vildmarken. Att behöva spendera tid i en obekväm eller trång bivybag med kryp som kommer in kan få vem som helst att rata en bivy för gott. De saker som vi ansåg bidrog till höga komfortbetyg av de bivybag-modeller vi personligen testat var insektsskydd, rymlighet (volym och allmän storlek), användarvänlighet och extra funktioner, såsom fickor för utrustning eller remmar som håller liggunderlaget på plats.

Känns din bag som en sarkofag? Även om vi som barn gillade att sova i skåp eller under sängen så föredrar de flesta ”vuxna” lite mer utrymme för att kunna röra sig under natten. Om du väljer bivybag för att du vill ha ett skydd som väger mindre och som tar upp mindre utrymme i packningen så bör du även räkna med mindre utrymme för dig själv däri, men inte till den grad att det blir obekvämt.

Ultralätta och minimalistiska bivack-modeller är ofta inte lika rymliga, för att kunna skära ned på mängden material som används. Tvärt emot så har ofta fyra-säsong modellerna linor eller tältpinnar för att öka volymen och ge mer utrymme för ansiktet, samtidigt som de skapar upplevelsen av att sova under stjärnorna med ett likvärdigt skydd av ett tält.

 • Om du inte är helt övertygad kring bivack-idén, så har vi en stor guide av de bästa tälten (alla kategorier)
 • Ska du tälta på vintern? Läs gärna vår guide om vintertält
 • Vill du nå en låg vikt men med mer komfort? Missa inte vår guide med ultralätta tält
 • Tillhör du de människor som är osugen på att sova på barmarken? Då måste du prova en camping-hängmatta! Läs genast vår guide med de bästa hängmattorna
(Vanliga söktermer: tält bäst i test 2016, bivacksäck, bivy tält, bivack tält, bivacksaeck, bivacktält, bivacktält med tarp, bivy säck)

Ämnen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner