Studsmatta som träning – För bra för att va sant? (Nej då!)

2 min


Att genomföra kardiovaskulära övningar på en studsmatta är ett effektivt sätt att bränna kalorier och tappa kroppsfett. Att reducera fett på ett specifikt område är dock omöjligt. Att hoppa på en studsmatta kommer att bränna fett från hela kroppen. För att förlora till exempel armfett eller bukfett med bästa resultat bör du blanda konditionsövningar, styrketräning och ett hälsosamt, reducerat kaloriintag.

Studsa superbra!

Att hoppa på en studsmatta kan hjälpa dig bränna kroppsfett, vidhålla en hälsosam vikt, och öka förbränningen. Att hoppa på en studsmatta är 68 % mer effektivt än att springa när det gäller att förbättra syreupptagningen och stimulera pulsen, enligt Journal of Applied Physiology. Andra fördelar är bättre balans och koordination, större flexibilitet och styrka, bättre uthållighet, och en minskad risk för frakturer och benskörhet.

Tappa inte hoppet!

American College of Sports Medicine rekommenderar att man utför aerobiska aktiviteter, so matt hoppa studsmatta, under minst 150 minuter per vecka. Se till att dina träningspass är roliga och utmanande genom att prova olika hopp, som stjärnhopp, skidhopp, höga knän, korshopp, och att springa på stället medan du pumpar med armarna. Du kan också prova att följa med i en professionell instruktionsvideo, gå på ett träningspass för studsmattor på gymmet, eller arbeta med en tränare för att lära dig rätt teknik och variera övningarna.

Arbeta med musklerna

Inkludera styrketräning för att få en smidig muskelvävnad, armstyrka, och för att tona armarna. Gör armhävningar på studsmattan genom att ta tag i ramen medan du håller fötterna på golvet. Öka intensiteten genom att invertera positionen för armhävningar – placera händerna på golvet medan du har fötterna på studsmattan. Lägg till hantlar för att öka armstyrkan ytterligare. Prova ytterligare övningar för armstyrka genom att använda studsmattan som en bänk, som sittande bicep curls, tricepspress över huvudet, och triceps kickbacks. Rådfråga en professionell tränare för att lära dig rätt form innan du påbörjar ett nytt träningsprogram.

Överväg eventuella problem innan du hoppar

För att effektivt förlora fett, inklusive runt armarna, kommer du behöva hålla en hälsosam kost och reducera ditt kaloriintag. Se till att det finns tillräckligt med utrymme runt studsmattan, både runt och ovanför dig. Om du har balanssvårigheter bör du överväga att köpa en studsmatta med säkerhetsnät. Var försiktig med att låta barn använda studsmattan, och övervaka dem ständigt.

Källor