Stekt fisk med apelsinpanering

Ingredienser

Tillagningstid ca 30 min
4 portioner

500-600 g torskfilé
1 apelsin
1 liten röd chilipeppar
4 skivor kantskuret vitt bröd
1 knippa persilja
1/2-1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 msk olivolja

Gör så här

1 Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett ugnssäkert fat. Salta och peppra fisken och lägg ut den på fatet.

2 Borsta och torka apelsinen och riv av skalet. Kärna ur chilifrukten, ta bort kärnor och skiljeväggar och finhacka fruktköttet.

3 Bryt brödet ner i en matberedare och blanda i persilja. Kör tills det blir finsmuligt och ta upp det i en skål. Blanda i olja, rivet apelsinskal och hackad chili.

4 Pressa fast paneringen på fiskfiléerna. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills fisken är färdig och paneringen fått fin färg, 15-20 min.

Servera med apelsinklyftor, potatismos och gröna ärtor.

Lämna ett svar