GUIDE: Hur man får starkare fötter för sparkar i kampsport

1 min


Fötterna måste stå ut med mycket varje dag. De bär hela kroppsvikten runt och är oftast bortglömda om inte de får ett smärtsamt problem. Om du tränar kampsport, eller bara önskar att sulorna inte var så känsliga, kan du börja stärka fotsulorna på en gång. Det kommer inte hända på en dag. Det kommer ta tid, men med dagliga övningar kan du eventuellt få tuffa fötterna som kan motstå mycket.

Steg 1

Gå barfota så mycket det går runt i huset och trädgården. Att gå på mattor, trä och gräs utan fotskydd kanske inte verkar så speciellt, med fötterna blir tränade till att inte vara så känsliga.

Steg 2

Gå eller spring barfota i sanden en gång om dagen om du bor nära nog en strand eller sandigt områden för att göra så. Sandpartiklar är sträva. Fotsulorna kommer få valkar för att skydda mot sanden.

Steg 3

Gå på cement, stenar och grus runt om i staden när du kan. Att utsätta fotsulorna för olika ytor kommer tuffa till dem. Dina fötter kanske blir ömma till en början, men efter du har övat kommer du kunna gå på nästan vilken yta som helst utan smärta.

Steg 4

Använd en läderrem eller en träningsbräda som kampsportare använder för Iron Body-träning. Iron Body-träning är en metod för att tuffa till och minska känsligheten kroppsdelarna som använd i kampsport. Du kan köpa utrustningen från kampsportsbutiker eller använda ett läderbälte eller pinne för att slå lätt på fotsulorna.

Tips och varningar

Att gå barfota ger risk för sår och snitt. Behandla alltid så vid första möjlighet för att undvika infektioner. Gå inte barfota tills alla såren är läkta.

Källor