Hur man får starka ben utan att träna?

2 min


Om du inte har fötts med stora, starka ben kommer du behöva träna för att få dem. Du kan ändra benens form utan att träna, men du kommer behöva se över din kost och din aktivitetsnivå i vardagen. Fokusera på aktiviteter som du tycker om och som du inte anser vara träning, ät tillräckligt med kalorier för att uppå dina mål, och bygg muskler genom att pressa benen till max.

Kost

Håll koll på din kost och din träningsrutin under ett par veckor, så att du kan se vilka områden du behöver jobba på. Din kost behöver innehålla rätt antal kalorier för kroppen, generellt sett mellan 1 500 – 2 500, beroende på din storlek och aktivitetsnivå. Kom ihåg att ju mer konditionsträning du utövar, desto mer behöver du äta för att få tjocka ben. Det krävs kalorier för att bygga starka muskler, men fokusera inte enbart på att äta mycket protein. Din kost bör istället främst bestå av en balans mellan smala proteinkällor, fullkorn, frukt och grönsaker, mejeriprodukter, och hälsosamma fetter. Du bör skära ner på läsk med socker i, processad mat, och snabbmat. En hälsosam kost ger kroppen den näring den behöver för att bygga starka och tjocka ben.

Klättring

Använd backar eller ett annat lutande underlag för att bygga upp muskler i benen. Gå uppför backar när det är möjligt i vardagen. Ta trapporna istället för hissen och vandra i terräng med många backar som en rolig fritidsaktivitet. Pressa benen till max genom att använda backar som en stärkande övning utan att förvandla det till ett officiellt träningspass.

Dansa

Att dansa är ett jättebra sätt att stärka musklerna i benen, reducera stress, och ha roligt medan du tränar. Gå till en klubb och dansa natten lång med dina kompisar, eller dansa hemma i 20 minuter innan jobbet. Välj mellan hiphop, salsa, meringue, rave eller andra danstyper som du gillar. Se till att du använder benmusklerna genom att böja dig, göra squats, vrida på dig, och rent generellt skaka rumpan på dansgolvet.

Lek

Ta dig tid att leka på en regelbunden basis, särskilt om du har barn som du kan leka med. Kryp ner på golvet och delta i deras aktiviteter – låt dem rida på din rygg, och gå utomhus och hoppa, klättra och spring med dem. Även om du kan få en bra konditionsträning genom detta behöver du se till att du fokuserar på att få benmusklerna att arbeta när du leker. Om du leker på rätt sätt kommer du märka att benmusklerna blir trötta av den här sortens aktiviteter. Dessutom kommer barnen i ditt liv ha riktigt roligt med dig!

Källor