Bästa Skaljackorna 2018 (Softshell) – Dam & Herr

Senast uppdaterad 2018-02-11

100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller reklam i form av annonslänkar från Outnorth • Läs våra användarvillkor

I denna köprådsguide kommer vi att gå igenom alla detaljer för att köpa den bästa softshelljackan för att möta dina specifika behov. Vi tycker att dessa jackor vara utmärkta lager för aeroba aktiviteter i kalla miljöer. De kombinerar olika nivåer av komfort, andningsförmåga och väderbeständighet i ett enda funktionell stycke.

Bästa Softshelljackorna 2018 – Dam & Herr [Bäst i Test]

NamnPrisuppgiftOmdömeVarumärkeViktSummering
Vaude Luminum Jacket (Herr) Softshelljacka

Vaude Luminum Jacket (Herr) Softshelljacka

 

Visa pris ➼Större bild3.5 Star Average Rating VaudeVaude M’s Luminum Jacket är en lättviktig, 2-lagers regnjacka med ett tunt meshfoder och ger dig ett pålitligt skydd mot vind och regn på dina dagliga cykelturer. Jackan har en mängd olika reflekterande detaljer både fram och bak som gör dig mer synlig i dåliga ljusförhållanden samt en skyddande huva.
Norrøna Falketind Flex1 Jacket (Dam) Softshelljacka

Norrøna Falketind Flex1 Jacket (Dam) Softshelljacka

 

Visa pris ➼Större bild4.5 Star Average Rating NorrønaFalketind Flex1 Jacket (w) är den softshell-jacka från Norröna som erbjuder bäst andning och lägst vikt. Tillverkad av ett lätt och snabbtorkande flex ™1-tyg och fungerar bra för alla slags aktiviteter i torrt väder. Damstorlekar . Jackan har långa dragkedjor för ventilation i armhålorna, två framfickor, en bröstficka, muddar med kardborrstängning och en hög och skyddande krage.
Bergans Cecilie Microlight Anorak Softshelljacka

Bergans Cecilie Microlight Anorak Softshelljacka

 

Visa pris ➼Större bild3.5 Star Average Rating BergansBergans Cecilie Microlight Anorak är en ultralätt anorak utvecklad för klättring och mountaineering eller liknande aktiviteter där vindskydd är essentiellt. Det vindtäta och vattenavstötande softshellmaterialet med 4-vägsstretch är mycket andningsbart och ger maximal rörelsefrihet samt är snabbtorkande och har god fukttransport.
 • Tabellen innehåller enbart produkter som baseras på redaktörens egen bedömning, åsikter och erfarenheter.
 • Återförsäljare som anges på Reportr.se är oberoende tredje part. Inget varumärke, återförsäljare eller annan aktör har påverkat urvalet, såvida inget annat anges.
 • Reportr.se erhåller provision på försäljning som sker via vissa länkar på Reportr.se, vilket finansierar driften av webbplatsen.
 • Guiden är ej beställd eller har varit föremål för ersättning vad gäller framtagandet.

Köp rätt softshelljacka för dina behov

De är särskilt bra när du tränar hårt och genererar en hel del värme och svett. Dessutom gör deras förbättrade andningsförmåga över hardshell jackor dem mycket mer bekväma. När du behöver en jacka som ger stor rörlighet och hållbarhet, eller om du njuter av den snygga elegansen av många vardagliga softshelljackor, fortsätta läsa för att lära dig vad man ska titta efter när man köper den här typen av jacka.

Softshells är något av en lyxartikel och vi rekommenderar inte dem som din första utomhusprodukt. De fungerar bra för vissa aktiviteter och dåligt för andra. Till exempel, när det börjar regna, önskar du att du var klädd i en regnjacka. Och när temperaturen sjunker, önskar du att du köpte en isolerad jacka. Som sagt, om du redan har dessa två plagg, kan en softshell vara ett utmärkt komplement till din garderob. Softshells fyller en tydlig nisch inom friluftsvärlden. Vi börjar den här artikeln genom att redogöra användningar för softshell och jämföra dem med andra typer av yttre lager innan vi går vidare för att förklara de olika kategorierna och vad man ska titta efter i sitt nästa köp.

Softshelljackor kontra andra ytterkläder

Eftersom dessa jackor kommer i en mängd olika stilar och har flera användningsområden, bör de jämföras med flera andra typer av ytterkläder.

Hardshelljackor & Regnjackor

 • Hardshelljackor och regnjackor är vattentäta. Softshells är inte det.
 • Softshelljackor andas mycket bättre och är mer bekväma än hardshells och regnjackor.
 • Hardshelljackor och regnjackor är nästan alltid vindtäta, softshells är ibland vindtäta.
 • Hardshells och regnjackor ger mer väderskydd för mindre vikt.

Vindjackor

 • Både vindjackor och softshells sträcker sig från vindresistent till vindtät.
 • Vindjackor väger en bråkdel av vikten (80 gram jämfört med 400 gram).
 • Softshells andas ofta bättre, är bekvämare och mer hållbara än vindjackor.

Fleece-jackor

 • Fleecejackor erbjuder nästan inget vattenskydd. Om snö eller regn faller, kommer du bli blöt. De flesta softshells erbjuder någon vattentäthet.
 • Softshelljackor är vindtäta, de bästa fleece plaggen har nästan inget vind motstånd.
 • På vindstilla dagar, kommer en fleece vara varmare för vikten.
 • Kombinationen av en fleece och en vindjacka är mycket mer mångsidig än en softshell, men kan ha mindre andningsförmåga.

Isolerade, fodrade jackor

 • Sträcker sig från vindtät till vindresistent.
 • Båda erbjuder ofta begränsat vattenskydd.
 • Isolerade jackor är varmare och oftast lättare/mer komprimerbara.
 • De mest andningsbara isolerade jackorna andas lika bra som en softshell.
 • Generellt är isolerade jackor inte lika hållbara och stretchas inte ut så mycket.

Behovet av softshell som skaljacka

I en perfekt värld skulle ytterkläder skydda mot ALLA former av väder samtidigt som all fukt som genereras från svett snabbt ventileras bort. Tyvärr kan vi fortfarande inte ha båda: stig in i den stora oenigheten mellan vattentäthet och andningsförmåga. Regnjackor är vattentäta, men försök vandra uppför en backe i en och du kommer att bli indränkt i svett.

Omvänt, håller fleece som andas dig från att bli indränkt i svett, men regnet kommer att förstöra dina förhoppningar om att vara varm och torr. Under årtionden har stora pengar satsats på att finslipa olika typer av vattentäta membran som andas; Men erfarenhet visar att de fortfarande har en lång väg att gå. När du arbetar hårt, tar det inte lång tid att inse att dessa vattentäta tyger inte andas tillräckligt bra för att hålla dig torr. Därför behövs en annan typ av jacka som fyller gapet genom att andas när du arbetar hårt, som är väderbeständig nog för att motverka viss snö och vind. Välkommen till den underbara världen av softshell som skaljacka – gapet mellan ytterligheterna.

Tack vare utvecklingen inom industrin, vattentät/andas teknik blir plaggen lättare och mer hållbara. Vissa har till och med stretch! Kvävande och tunga hardshells för ett decennium sedan har ersatts med lätta hardshells som lämpar sig mycket bra för en mängd olika aktiviteter i olika miljöer. Som sagt, vi tror fortfarande att softshell fyller ett distinkt behov och vi rekommenderar att köpa en om du upptäcker att din hardshell eller regnjacka ständigt gör dig våt.

Aktivitetsplagget: Hur man använder de rätta lagren med en Softshelljacka

Medan du rör dig snabbt och genererar värme, bör softshell jackan andas tillräckligt bra för att ventilera fukt som genereras av svett. När du är klar, bör du sätta en isolerad jacka eller dunjacka över din softshell för att undvika att bli kall. Detta är särskilt sant under isklättring eller skidåkning – softshell fungerar bra när du håller igång, men måste paras ihop med något varmare när du står still eller rör dig långsamt. Softshells kan också sättas ihop med en hardshell eller regnjacka i dåligt väder. Olika softshells erbjuder olika nivåer av väderskydd och ingen är helt vattentät. Om det finns en risk för regn, bär ett vattentätt lager över din softshell. Slutligen, kom ihåg att softshell fungerar bäst när de är relativt nära huden. En lätt fleece är ett bra lager att bära under en softshell under kalla villkor när du rör dig snabbt.

Vad definierar en Softshelljacka?

Varje år, kommer klädtillverkare ut med nya material och marknadsför dem med nya trendiga slagord, som kan göra det lite svårt att definiera vad en softshell jacka faktiskt är. För det mesta, definierar vi dem som plagg som är väderbeständiga snarare än väderresistenta, hög andningsförmåga, mobil, och erbjuder ofta en viss stretch. I detta avsnitt går vi igenom de olika typerna av softshells på marknaden. Kom dock ihåg att dessa kategorier inte utesluter varandra. Till exempel kan en jacka vara membran-fodrad och stretch-vävd.

Stretch-vävd

Dessa jackor är uppbyggda av ett vävt yttertyg av nylon för att blockera de flesta väderförhållanden. I sin mest grundläggande form, kommer denna typ av jacka fungera ungefär som en vindjacka, men kommer vanligtvis att sträcka sig, väga mer och ha ökad hållbarhet och andningsförmåga. Eftersom stretch vävda jackor är luftgenomträngliga, kan torr luft tränga igenom skalet, plocka upp fukt som genereras av vårt svett och göra att vi blir torra. I praktiken fungerar denna process ganska bra. Tjockleken på väven påverkar i hög grad vindmotståndet och andningsförmågan hos dessa plagg. För att skydda mot nederbörd, används en DWR beläggning som gör att vattnet bildar pärlor längs plaggets yta. Det är dock viktigt att komma ihåg att DWR behandlingen så småningom kommer att slitas ut och låta jackan släppa in fukt. Detta är den största nackdelen med softshells. Om någon skulle kunna utveckla en DWR behandling som inte misslyckades, skulle det sannolikt vara en revolution för fritidsvärlden. Under tiden måste konsumenterna åter applicera en DWR beläggning med hjälp av produkter som Nikwax.

Membran-fodrade

Många softshelljackor på marknaden har ett membran laminerat mot insidan av nylontyget för att ge luftmotstånd och lite vattenskydd efter att DWR behandlingen upphört. Dessa plagg gör ett bra jobb att blockera elementen på bekostnad av minskad andningsförmåga (vind kan inte transportera bort fukt lika lätt som det gör med mer luftgenomträngliga, vävda jackor). Det finns många olika typer av membran av vilka några är luftgenomsläppliga och av vilka några inte är det. Ju mindre luftgenomsläppligt membranet är, desto mer är jackan beroende av att vattenånga tränger genom membranet tack vare fukten mellan insidan och utsidan av skalet. Denna process av andningsförmåga är mycket mindre effektiv än den som finns i luftgenomsläppliga plagg. Om yttertyget blir för vått, är det betydligt svårare för ångan att tränga igenom det blöta tyget och andningsförmågan av membranet minskar avsevärt.

Hybrid-Softshells

Vissa skal har en hybridkonstruktion som använder mer väderbeständiga tyger på axlar och armar och mer material som andas över kroppen. De använder ett vindtätt membran på kroppen, axlar och huva, men använder ett mycket lätt stretchvävt material under armarna för att öka andningsförmågan.

Fleece-isolerad vs Oisolerad

Många av de softshelljackor vi jämfört (inkl de vi själva testat) har ett fleecefoder. Inte överraskande, är dessa isolerade skal mycket varmare än deras icke-isolerade motsvarigheter. De flesta av de isolerade skal som vi jämfört (och delvis testat) lämpar sig bäst för tillfällig användning eller aktiviteter som vinter vandring. För högintensiva äventyr och mildare temperaturer, tillämpar vi i allmänhet oisolerade softshells så att vi inte kommer att överhettas. Kom ihåg att du alltid kan ha ett underställ eller fleece under din softshell, särskilt om den är oisolerad. Av denna anledning finner vi de oisolerade skalen vara mer mångsidiga.

Slutsats: Vindtäta softshelljackor blockerar de flesta väder på bekostnad av andningsförmågan. Men de andas bättre än vattentäta/andningsbara skal, men ger inte så mycket väderskydd. Vindtäta softshells som endast förlitar sig på väven av tyget andas bäst, men kan inte stå upp mot elementen som deras membran fodrade motsvarigheter gör. Ingen stil är nödvändigtvis bättre än den andra; de är bara annorlunda – utmärker sig i olika applikationer och förutsättningar. Ju mer aerob aktivitet, desto mer sannolikt att vi tar en jacka utan ett membran. Men under reducerade temperaturer och lugnare aktiviteter, kommer du förmodligen att bli gladare med ett vindtätt/vattentätt skal som är antingen fleecefodrad eller låter dig ha fleece under.

Andra överväganden

Funktioner

De funktioner som vi söker i softshell jackor är: bra omslutning runt handleden, justerbara fållar, väldesignade fickor, hjälm kompatibla huvor och en passform som gör det möjligt för utmärkt rörlighet. För lätta softshells, gillar vi elastiska muddar som är minimala och kan dras upp till våra armbågar om det behövs. Om skidåkning är din grej, kanske du föredrar kardborre band som är tätt över handskarna. Om du är en klättrare eller en skidåkare, är det mycket trevligt att kunna sätta din huva över hjälmen när förhållandena försämras. Om du inte deltar i aktiviteter som kräver hjälm, passar en icke-hjälmanpassad huva bättre och är mindre klumpig.

Passform

Den senaste och bästa jackan i världen kommer inte ge dig några fördelar om den passar dåligt. För tekniskt bruk, bör softshells ge en Guldlocks-liknande passform … inte för stram för att försämra rörelse men inte för stor för att bukta ut i din sele eller höftbälte för ryggsäcken. Du bör kunna ha ett underställ eller fleece under, men inte mycket mer. Kom ihåg, softshell fungerar bäst som aktiva skikt i kombination med pösiga jackor och vattentäta jackor, syftet med en softshell är inte lika mycket att hålla dig varm eller skydda från regn som det är att hålla dig torr under ansträngande aktiviteter.

Softshell jackor är bekväma plagg som är idealiska för de flesta förhållanden som vi står inför i bergen. Om du är en vackert-väder-äventyrare, kommer du förmodligen att bli kär i en softshell. De är särskilt idealiska för klättring, isklättring, och vårskidåkning.

Hur du väljer den bästa Softshelljackan för kvinnor

Ah softshelljackor, de stora medlarna. Dessa jackor är intressanta plagg eftersom de strävar efter att göra så mycket på en gång. De motstår vind, stöter bort vatten, och viktigast av allt, andas väl, vilket skapar en balans mellan väderskydd och komfort. De syftar också till att vara mycket rörliga, mjuka och smidiga och lyxigt bekväma. (Vad mer vill du ha, egentligen?) Men för alla sina starka sidor, är dessa jackor ganska specialiserade. Vi anser dem lyx lager, och inte ett nödvändigt komplement till din garderob. Om du är ny till utomhusäventyr behöver du en hardshell och ett isolerat lager långt innan du bör överväga att köpa en softshell. Men vi älskar denna typ av jacka och finner dem otroligt bekväma och smidiga, och användbara för vissa aktiviteter och funktioner.

Avgör om du ska köpa en softshell eller hardshell (eller båda!). Om du är mest angelägen om att få väderskydd, då du vill ha en hardshell. Om du värdesätter andningsförmåga över allt annat, då du vill ha en fleece. Om du vill ha ett lager som ger dig lite av båda, andningsförmåga och väderskydd, befinner du dig i sfären av softshells.

Olika typer av Skaljackor

Det finns så många olika typer av skyddande lager på marknaden, att det ibland kan vara svårt att avgöra vilken typ av lager som bäst passar dina behov. Här redogör vi för några av de vanligaste skallager och deras ideala användningsområden.

 • Hardshell – En hardshell är ett vattentätt skikt som skyddar i stormigt väder. Detta är det lager som du vill ha med dig på resor med övernattning i bergen eller på bergsklättring expeditioner. Detta kommer att vara den mest skyddande av alla skallager, är vindtät, vattentät och ganska hållbar. Vanligtvis andas hardshells mer än en regnjacka men mindre än en softshell. De är också ganska dyra.
 • Regnjacka – En regnjacka är också ett vattentätt skikt, men de tenderar att använda mindre sofistikerade tyger än en hardshell, vilket gör det mindre andningsbara och mindre hållbara. De är billigare än hardshells och tjänar i huvudsak samma ändamål, så de är ett utmärkt skydd för den prismedvetne friluftskvinnan eller för någon som behöver ett vattentätt lager endast sporadiskt.
 • Softshell – En softshell är vind- och vattenavvisande, men inte vattentät. I vissa fall kan softshell jackor också vara vindtäta samt vattentäta. Dessa skikt är ventilerande och mycket flexibla, vilket gör dem bekvämare än en hardshell eller regnjacka. De fungerar bäst för aktiviteter som innebär en förhöjd puls och som äger rum inom en dag.
 • Vindjackor – En vindjacka är ett lätt skikt som skyddar mot vind. Det kommer inte att vara vattentäta, och oftast är de inte särskilt vattenbeständiga heller. Typiskt, är vindjackor mycket komprimerbara och idealiska för att fästa till en sele på en multi-pitch klättring eller kasta i en ryggsäck för en flerdagsresa. Fördelen med dessa lager är att de är mycket lättare än andra typer av skal, men de erbjuder också mindre skydd.
 • Löparjacka – En löparjacka är, enkelt uttryckt, en jacka för att lägga till en nivå av skydd medan du springer i kylan. Det kan vara antingen en vindjacka eller en softshell, men vanligtvis har de funktioner anpassade till löpare för att göra de mer funktionella och bekväma om du bara tänker använda den för detta ändamål.
 • Skidjacka – En skidjacka är en isolerad jacka med antingen en softshell eller hardshell exteriör. I de flesta fall är det bättre att ha ett isoleringsskikt separat från ett skal skikt, men för skidåkning, är det praktiskt och bekvämt att ha både och i ett skikt. Dessa jackor har oftast funktioner för att göra det möjligt för temperaturreglering, såsom armhål-blixtlås, och andra funktioner riktade mot skidåkare.

Tips: Här är en intressant video som går igenom de viktigaste punkterna för en softshelljacka:

När man ska bära en Softshelljacka

Battle: Hardshell vs Softshell

Den primära skillnaden mellan dessa två plagg är att en hardshell är vattentät medan en softshell klassificeras som vattenresistent. Inom frilufts-branschen, innebär vattentät att materialet inte kommer att släppa igenom vatten, även under ett kontinuerligt skyfall, och sömmar och blixtlås är konstruerade för att tåla samma nivå av väta. Vattenavvisande innebär att plagget kommer att avvärja ett lätt duggregn av vatten under en kort tid, men kommer så småningom ”wet-out”, eller släppa in vatten. Sömmar och blixtlås kan eller kan inte vara utformade för att hålla vattnet ute. Så en hardshell kan fungera som en regnjacka och en softshell kan inte det. Hardshells är dyrare och mer skyddande än softshells.

Avvägningen för sin brist på vattentäthet är att softshell andas mycket bättre än hardshells. Lyxiga hardshells tillåter viss fukt att överföras genom materialet, men softshell gör detta bättre och mer bekvämt. Snarare än att låta användaren känna sig instängd i en gummi jacka, hjälper de till att reglera bärarens temperatur med tunnare, mer porösa material.

Nästa huvudsakliga skillnad mellan de två typerna av skalen är en känsla. Softshell tenderar att vara mycket mer bekväma än hardshells; de är mer flexibla, mindre styva och klumpiga, och inte kvävande. Som namnet anger, känns softshell ofta mjukt och silkeslent vid beröring. De känns otroligt bra och gör att du vill ha dem på dig. Även om dessa jackor bara ger måttlig väderskydd, är de mycket mer tilltalande att bära.

Softshell vs Fleece

En del kanske frågar, om vattenskyddet inte är en prioritet, och andningsförmåga är den främsta orsaken till att vilja bära en softshell, varför inte bara bära en fleecejacka? En fleece kommer att vara billigare och långt mer andningsbar än en softshell. I de flesta fall kommer de också att vara mer isolerande, och ge ett tunt skikt av värme. Men med undantag för ett fåtal vindtäta fleecejackor, ger de inget väderskydd alls. Softshells tillåter andningsförmåga medan de avvärjer en måttlig mängd vind och vatten samtidigt. För en sådan verksamhet som skidåkning i terräng, kommer bäraren svettas och vilja ha ett yttre skikt som andas, men hon kommer också att komma i kontakt med våt snö som skulle suga rakt igenom en fleece. Det är där en softshell kommer till din räddning.

Bästa användningsområdena för en Softshelljacka

Främst fungerar dessa specialiserade jackor bäst för dagsutflykter när vädret är lätt att förutsäga snarare än på flera dagsutflykter där ett vattentätt skikt och ett isolerat skikt kommer att krävas. De utmärka sig under aeroba aktiviteter på vintern såsom längdskidor där det krävs ett visst skydd mot väder, men att låta din kropp andas också är viktigt. De aktiviteter som är mest gynnsamma för softshell är terräng skidåkning, is och alpin klättring, vintervandring och camping, längdskidåkning och snöskor.

Typer av Softshelljackor

När du har bestämt dig för en softshell, måste du begränsa ditt val från de många olika stilar och typer som finns på marknaden.

Lättvikt & Ultralätta jackor

Det finns flera mycket tunna, lätta och mycket andningsbara modeller på marknaden. Riktade till löpare och vandrare, dessa mycket tunna jackor ger mindre väderskydd än tjockare, tyngre modeller men är idealiska för intensiva aktiviteter och är mer gynnsamma för en övernattningsresa eftersom de inte lägger stor vikt till packningen. Dessa mycket tunna jackor kan bäras för solskydd på sommaren eller som en mycket lätt vindjacka under en kall springrunda.

Vindtät

Vindtäta modeller ligga vid den motsatta änden av spektrumet än lätta modeller. Dessa erbjuder mer väderskydd än genomsnittliga softshells, bär beteckningen ”vindtät” – blockerar all vind – snarare än ”vindresistent” – vilket innebär att de endast blockerar en del vind. De flesta vindtäta versioner innehåller någon typ av membran integrerat i huvudmaterialet, vilket i sin tur gör jackan styvare, tyngre och mindre andningsbar. Detta membran tillför också vattenskydd till jackan. Dessa modeller är de mest skyddande versionerna på marknaden.

Hybrid

Hybridjackor dyker upp på marknaden oftare. Dessa jackor kombinerar två typer av material med olika egenskaper, vilket resulterar i ett plagg som har egenskaper som vanligtvis finns i helt olika typer av jackor. Exempel på detta är plagg som använder både hard- och softshell-material, eller jackor som kombinerar extremt lätta material med vindtäta. Med kombinerade och strategiskt placerade tyger, kan den resulterande jackan fungera bra under mycket specialiserade omständigheter, men utför inte någon funktion till hundra procent. Till exempel, kommer en jacka som använder hardshell och softshell material inte vara så vädersäker som en hardshell, men kommer också att ha mindre andningsförmåga än en typisk softshell.

Fleece-fodrad

Även om det inte är lika vanligt som andra typer av skal, finns det vissa modeller som har en hög loft fleece interiör kombinerat med ett väderbeständig yttre. Dessa skal kommer att vara varmare och mer isolerande än andra softshells, men offrar en liten bit av andningsförmåga och rörlighet. De är ett extra mysigt och bekvämt plagg, särskilt för vardagsbruk, men är tyngre och skrymmande för dagar tillbringade i bergen.

Saker att tänka på

Funktioner

De flesta jackor på marknaden kommer med en standarduppsättning av funktioner: handfickor, justerbar fåll nertill, och en huva. Det finns några funktioner som inte kommer som standard men som är värt att överväga om du vill ha dem: hjälm som passar huvor och justerbara ärmslut. Vi föredrar alltid huvor på jackor som ger väderskydd, även om många jackor finns i icke-huvor versioner. Bland de modeller som kommer med huvor, är ungefär hälften rymliga nog att rymma en hjälm. Om du är en löpare eller en nordisk skidåkare, kan en mindre huva vara att föredra, men för skidåkare och is klättrare är en huva som kan passa över en hjälm obligatoriskt.

Vi har funnit att de flesta aktiviteter som kräver en softshell också kräver att du bär handskar. Detta är anledningen till att vi har utvecklat en förkärlek för justerbara ärmslut. Att kunna dra ärmarna över handskarna och säkra dem med kardborre håller snö, vind och väta borta från handlederna, och håller därför bäraren varmare och torrare.

Som en tumregel, anser vi att om en softshell har armhål-blixtlås är den inte värd att köpa. En softshell till sin natur är tänkt att andas, och att andas bör komma från materialet. Vissa hardshells eller isolerade skidjackor behöver ventilation som tillhandahålls av armhål-blixtlås för att vara bekväma, men en softshell bör inte kräva denna funktion. Armhål-blixtlås lägger till vikt och volym, och enligt vår mening, visar att något inte fungerar med huvudmaterialet.

Passform

Slutligen är det viktigt för din totala upplevelse att hitta rätt passform för din jacka när du bär den. Den bör vara figursydd, men inte alltför stram. Se till att du kan bära ett par lager under, åtminstone ett bottenlager och en fleece, och kanske till och med en tunn isolerad jacka. Du vill inte att det ska vara för lös, eftersom extra utrymmet tillåter kall luft att tränga in. Vi kontrollerar alltid för att se till att den inte åker upp när armarna lyfts och att jackan hålls på plats under rörelse.

Ämnen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner