Hur kommer man snabbt i form för flottan? [GUIDE]

2 min


Militärens grundläggande utbildning är svår oavsett försvarsgren. Du kommer att under flera veckor delta i en process som omvandlar dig från civil till sjöman, och den fysiska träningen kan vara exceptionellt mödosam. Förbered dig inför flottans träningsläger så tidigt som möjligt, så att du lättare kommer kunna anpassa dig till militären och inte riskerar att diskvalificeras på det fysiska testet. Det kommer inte att vara lätt att förbereda sig för militärens grundutbildning, men processen är enkel att förstå och du behöver inte vara medlem på ett gym.

Inträdeskrav

Minimigränsen för att komma in på flottans grundutbildning är 60 på det första bedömningstestet, samtidigt som man måste möta kraven på längd och vikt som är i likhet med Body Mass Index. Inträdesprovet består av tre moment: armhävningar, situps – som marinen kallar ”curlups” – samt tidsinställd löpning eller simning. Planera för att delta i löpningen, eftersom grundbildningens fysiska examenstest bara kommer vara en 2.5 km lång löpning på tid. Resultaten av de tre momenten läggs ihop för att bilda de slutgiltiga poängen.

Kondition

Uthållighetsträning i grundutbildningen kommer först och främst att fokusera på löpning och simning, både vad gäller tid och längd. Även om minimikraven för det avslutande fystestet endast är 2.5 km löpning kommer träningslägret att innehålla många löparrundor på många kilometer. Öka uthålligheten med hjälp av löparrundor på minst 3 kilometer. Om du inte klarar av att springa 3 kilometer så koncentrera dig på att orka milstolpen på 2.5 kilometer genom regelbunden träning. Spring minst fyra dagar i veckan fram tills träningslägret. Dela upp dina distanser till kortare intervallträning, för att öka pulsen och förbättra hjärtats prestanda.

Styrketräning

Du kommer inte behöva några fria vikter för att kunna förbereda dig för grundutbildnings krav på styrka. Övningarna som behövs för att förbereda sig är enkla och okomplicerade, precis som fystestet självt. Armhävningar, situps och pullups kommer att utgöra kärnan i din styrketräning, vilket lägger tonvikt på att utveckla den muskulära uthålligheten, istället för storlek och styrka. Andra övningar som ingår är knäböj utan vikter och gående utfall. Under fystestet så görs armhävningar och situps på tid, och hur många du klarar av på två minuter i vardera moment kommer avgöra din framgång i testet. Jobba mot ett tresiffrigt antal armhävningar och situps på två minuter och utmana dig själv till att öka antalet under varje träningspass. För att förhindra skador på grund av överträning ska du max träna fyra dagar i veckan.

Överväganden

Även om det inte är ett krav för flottan fystest varken före eller under grundutbildningen, så måste din kropp vara mycket flexibel och smidig för att prestera väl under träningslägret. Även om träningen är enkel och kan utföras var som helst behövs det en ordentlig rutin för uppvärmning och nedvarvning för att avsluta varje träningspass. Detta ökar cirkulationen, minskar risken för sträckningar och skador och förbättrar den allmänna prestandan. Att stretcha skulderbladen, vader, bröst och triceps hjälper dig att mjuka upp kroppen innan din konditions- eller styrketräning.

Källor