Hur man minskar skelettstötarna när man [4 steg]

2 min


Löpning är ett effektivt sätt att hålla sig smal på, förbättra sin kondition och njuta av naturen. Tyvärr kan de många stötarna som sporten utsätter kroppen för belasta kroppens ben och leder. Vid något tillfälle så får de flesta löpare skador relaterade till dessa stötar. Om du älskar att springa men vill undvika att förstöra kroppens harmoni, så finns det några saker som du kan göra för att mjuka upp stöten av varje steg.

Guide

Steg 1

Öka din takt. Detta betyder inte att du ska snabba upp dina löparrundor – istället så bör du hålla din takt samtidigt som du ökar antalet kliv som du tar varje minut. Att ta mindre kliv hjälper dig på ett naturligt sätt att få dig att landa på trampdynorna istället för på hälen, vilket kommer att minska stötarna med varje steg. Försök att öka takten med ungefär 10 procent för att minska dem märkbart.

Steg 2

Sakta ner. Att springa snabbt ger dig inte alltid den bästa hållningen. Att springa för snabbt kommer att få dig att ta för stora kliv, vilket kommer att öka stötpåverkan på skelettet. Försök att fokusera på takten istället för hastigheten. Så snart som du har vant dig vid att springa på en högre takt, så försök att öka hastigheten långsamt.

Steg 3

Ha på dig skor som dämpar stötarna ordentligt. Om du springer tungt eller slår i marken hårt med hälarna, så är det extra viktigt att försäkra dig om att dina skor ger dig ordentligt med dämpning. Köp skor som ger rikligt med dämpning eller överväg att använda en dämpande innersula. Under en studie i 2008 som publicerades i ”Journal of the American Podiatric Medical Association”, så reducerade dämpande innersulor inverkan av stötarna för de deltagande löparna på ett genomsnitt av 6,8 procent.

Steg 4

Bli en löpare som använder framfoten. En studie i 2009 i ”International Weekly Journal of Science” avslöjade att genom att slå i marken med framfoten, så får man en mycket lägre stötpåverkan på skelettet än om man använder sig av hälarna. Eftersom moderna löparskor med överdrivet stöd och stabilitet kan stödja hältekniken, så bör du överväga att byta till en lätt, minimalistisk sko för att träna dig själv att landa med foten på rätt sätt. Var vänlig notera att minimalistiska skor kanske inte passar pronatorer och större löpare.

Källor