Roliga sätt att gå ner i vikt hemma – 4 tips!

3 min


För många människor hör, ”roligt” och ”gå ner i vikt” inte hemma i samma mening. Pusta och stöna på en maskin på gymmet medan du är omgiven av främlingar låter inte som ett spännande sätt att bli av med de extra kilona. Eller du kanske är uttråkad av enformigheten av den elliptiska tränaren eller repetitiva styrkeövningar. Om detta låter som du, kan en viktminskning plan du kan göra hemma – och en som du faktiskt kommer att hålla fast vid för att det är roligt – vara lösningen. Det finns massor av övningar du kan göra i ditt eget hem, och genom att ha några roliga aktiviteter i din träningsrepertoar kommer du att kunna fortsätta på rätt spår mot din målvikt.

Dansa

Inte alla är födda dansare, men alla, oavsett kunskapsnivå, kan dra nytta av denna roliga form av motion. Enligt det amerikanska rådet om motion, kan dans bränna någonstans mellan 260 till 500 kalorier, beroende på intensiteten av dansen. Dans är också bra för hjärtats hälsa, kan förbättra bentätheten, förbättra ditt humör och minska stress. Det finns massor av olika typer av danser att prova, så du kan hitta en som du tycker är rolig. Du kanske gillar den snabba takten av latin – inspirerade zumba, eller kanske ballroom är mer din smak om du har en partner att dansa med. Även magdans kan ge ett fantastiskt träningspass för viktminskning. Det bästa är, eftersom du tränar hemma, att ingen behöver bevittna dina mindre skickliga rörelser om du inte är en bra dansare.

Träna medan du tittar på TV

Träning kan också göras roligare om du har en underhållande distraktion – som din favorit TV-show. Att göra ett träningspass medan du tittar på morgonnyheterna eller en rolig sitcom kan hjälpa till att fördriva tiden medan du arbetar bort extra vikt. Det finns ett antal olika övningar du kan göra, inklusive aerobics och styrketräning. För att få med en dos konditionsträning, kan du ställa in ett löpband eller stationär cykel framför TV: n, eller gör jumping jacks, hoppa rep eller kanske springa på plats om du inte har en maskin. Styrketräningsövningar som armhävningar, crunches och knäböj kräver inte någon utrustning och kan enkelt göras medan du tittar på tv, eller så kan du använda vikter eller ett gummiband för att öka intensiteten.

Utomhusaktiviteter

Att delta i roliga utomhusaktiviteter, som att spela basket eller kasta en frisbee runt bakgården, kommer också att bränna kalorier och hjälpa till med din viktminskningsplan. Promenera eller jogga runt kvarteret kommer att kräva att du lämnar ditt vardagsrum, men dessa är båda utmärkta kardiovaskulära träningsformer som kan hjälpa till att få bort några kilo. Om du har en träningsrutin, kan det vara roligt att förflytta den utomhus. Ett miljöombyte och frisk luft kommer att förbättra ditt humör. Beroende på aktiviteten, kan den ojämna terrängen i din trädgård öka intensiteten. Till exempel kan du prova en yogarutin utomhus, att utföra ställningar i gräset kan utmana dina muskler ännu mera.

Lägg till variation

Att variera din träningsrutin regelbundet kan ha en enorm inverkan på din kaloriförbrukning, vilket ger dig snabbare resultat för viktminskning. Variation gör också träningen roligare, så att du är mindre benägen att bli uttråkad. Hemma, kan du göra det med intervallträning som alternerar mellan hög och låg intensitet för både konditions- och styrketränings fördelar. Till exempel kan du prova en rutin som kräver en minut av snabb rephoppning mellan varje styrkeövning. Styrketräningsövningar, liksom rodd eller utfall bör varieras för att arbeta hela kroppen.

Källor