Hur du vet om du får resultat på gymmet

2 min


Ingen vill känna att de slösar bort tid, vilket är anledningen till att följa dina resultat på gymmet är så viktigt. Att se dina framsteg – vare sig det är viktminskning, uthållighet, styrka eller ett annat mål – kan bidra till att ge dig motivation att hålla dina träningsmål. Genom att ta sig tid att sätta några verktyg på plats, kommer du tydligt att kunna veta om den tiden du lägger in på gymmet verkligen lönar sig.

Guide

Steg 1

Ta dina kroppsmått. Ibland kommer vågen inte visa mycket för resultaten, men din kroppssammansättning förändras fortfarande med nya muskler och mindre fett. Ta mätningar för armarna – mått runt biceps – bröstet, magen, höfterna och låren. Sedan mäter du igen med några veckors mellanrum för att se om dina pass på gymmet förändrar din kropp.

Steg 2

Gör regelbundna konditionstest. Testen låter dig se resultat i din styrka, uthållighet och flexibilitet, vilket kommer att förbättras efter att du går till gymmet regelbundet. Rice University gör konditionstest via pulsmätning under promenad, med curlup och armhävningsprov – för att se hur många som kan slutföras före utmattning – och sitt- och- nå tester för att testa höftens flexibilitet. Genom att fylla i ett månatlig konditionstest med samma aktiviteter, kommer du att kunna kontrollera dina framsteg.

Steg 3

Ta bilder av dig själv på din träningsresa. Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt eller om du är mer intresserad av att lägga på dig muskler, ljuger inte kameran. Se bara till att ta bilder i samma typ av kläder så att du tydligt kan se dina resultat i bildform.

Steg 4

Skriv ner din träningsrutin i en logg eller följ din rutin med ett program eller applikation på telefonen. Du kan bli förvånad över hur snabbt du övergår till tyngre vikter när du lyfter eller hur ofta du ökar din lutning eller hastighet på löpbandet. Genom att skriva en logg, kommer du ihåg var du är när det gäller att göra dessa övningar igen. Du kommer att se tydliga resultat och framsteg genom regelbunden uppföljning.

Steg 5

Anlita en personlig tränare om du känner att du inte får resultat. En personlig tränare kommer att börja med en vikt och fitness bedömning och kan hjälpa dig att planera en rutin för att hjälpa dig att nå dina träningsmål. Regelbundna möten kommer sannolikt inkludera en invägning, mätningar och lägesrapporter som gör att du kan se din framgång och vad du behöver förbättra.

Källor