Hur man bäst räknar varv när man springer på bana

1 min


Om du tränar långdistanslöpning på en bana kan du endast hålla koll på hur långt du sprungit genom att räkna varv. Det enklaste sättet att göra detta är att låta en vän eller tränare hålla koll åt dig, så att du bara kan koncentrera dig på att springa. Om detta inte fungerar kan du använda ett par enkla trick eller applikationer för att hjälpa dig hålla koll på hur långt du sprungit.

Guide

Steg 1

Om du har möjlighet kan du byta riktning vartannat varv. Detta gör det enklare att hålla koll på vilket varv du är på om du räknar antalet, eftersom du vet att det alltid kommer vara ett ojämnt antal i en riktning och ett jämnt i ett annat.

Steg 2

Räkna bokstäver istället för siffror. Om du har svårt att minnas vilken bokstav du är på kan du försöka komma ihåg ett ord på den bokstaven istället för bara bokstaven. ”Aardvark” är till exempel lättare att minnas än bara bokstaven A.

Steg 3

Bär en räknare. Dessa enkla enheter används av golfare och löpare för att hålla koll på antalet slag och varv. Bär en träningsklocka med en inbyggd varvräknare. Ladda ner en gratis varvräknare till din smartphone.

Steg 4

Använd dina fingrar för att räkna varv. Börja med högerhanden och spring ett varv. Låt tummen röra ditt pekfinger nästa varv. Fortsätt sedan röra varje finger med tummen och byt sedan till vänsterhanden.

Källor