Lista över pro-hormoner som är förbjudna av ”FDA” i USA

1 min


Användningen av pro-hormoner blev allmänt känt efter Mark McGwires idrottssuccé. En pro-hormon är en företrädare till en hormon och människokroppen gör om den till en anabolisk hormon, eller simulant till muskeltillväxt som har samma effekt som en steroid. Eftersom pro-hormoner har liknande biverkningar som hormonstörningar, endokrina funktionssvårigheter, acne, hårbortfallning, leverskador, utvecklingen av feminina drag, tillväxthaltning, höjd kolesterol och blodtryck, njurskador och infertilitet hos män har Food and Drug Administration förbjudit alla pro-hormoner.

”Tren” eller Finabolan

Finabolan är en muskelstärkande och spännande anabol pro-hormon med starka androgena eller maskulina drag uppmuntrare. Människor använder ofta drogen när de vill spänna och definiera musklerna. De mest störande biverkningarna från drogen, orsakade av överstimuleringen av testosteron hormonproduktion, är aggressivitet, rastlöshet, sömnlöshet, humörvändningar och ofrivillig viktökningar. Många användare får en ”testosteron rusning” som är obekväm och skrämmande.

”Havoc” eller Thioderon

Detta är en pro-hormon, utvecklad av japanerna, som är en anabolisk/anti-östrogens, c-17 alfa alkylaterad steroid. Fastän ”havoc” har mildare androgena effekter än vissa andra pro-hormoner, är de mest oroväckande biverkningar leverförgiftning, ökning i HDL/LDL kolesterolvärden och ökad risk för hjärtproblem. Den ryktas skapa färre problem med hårbortfall och kan faktiskt sänka östrogennivåer.

”Spawn” eller Trenabol och Epistane

”Spawn” är ett till anaboliskt tillskott, och är en kombination av två starka pro-hormoner, trenabol och epistane. Den metaboliseras i levern, och eftersom den är så giftig kan den bara tas i fyra veckor, en relativ kort period för bodybuilding. Den mest oroväckande biverkningen från ”spawn” är försämringen av endokrinsystemet, vilket kan förstöra hela kroppen.

Källor