Ingredienser
Deg:
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
125 g margarin
1 tsk vanillinsocker
1/2 tsk bakpulver
några droppar pressad citron
1 litet ägg
Fyllning:
4 äpplen (ca 500 g)
2 ägg
2 msk socker
1 dl vispgrädde
Gör så här
1. Gör först degen. Lägg mjölet på bakbordet.Gör en fördjupning och lägg i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga kallt ca 1 timme.
2. Kavla ut degen så att den täcker botten och kanter på en paj- eller bakform med ca 25 cm diameter.
3. Skala, dela och kärna ur äpplena. Lägg dem i formen med den kupiga sidan upp.
4. Sätt in formen i 200 gr ugnsvärme ca 20 min.
5. Vispa ihop ägg, socker och grädde. Tag ut formen och häll blandningen över äpplena. Grädda tills smeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
6. Servera ljum eller kall med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.