Kan träning på en Power Rider få dig att tappa vikt?

2 min


Om du är trött på att träna på det traditionella löpbandet eller den stationära cykeln och du vill använda en ny träningsmaskin för att hålla dig i form kan du överväga en power rider. Dessa maskiner varierar stort i design, men tränar oftast både överkroppen och underkroppen samtidigt. Även om en power rider inte bränner kalorier lika snabbt som många andra träningsmaskiner kan du ändå använda den för att gå ner i vikt.

Kalorier och viktnedgång

Om ditt primära fitnessmål är att gå ner i vikt bör ditt träningsschema inkludera övningar som snabbt bränner kalorier. Aerobiska övningar är nyckeln, enligt Harvard Medical School. När du utför den här sortens övningar använder du många stora muskelgrupper samtidigt och höjer din puls. När du konsekvent kan bränna fler kalorier än du äter och dricker kommer du att bränna fett, vilket leder till viktnedgång. MayoClinic.com noterar att en förbränning om 3 500 kalorier resulterar i en viktnedgång om 0,5 kilo.

Förbrända kalorier

Enligt Harvard Medical School kan en person som väger 70 kilo bränna 186 kalorier under ett 30 minuters träningspass på en rider, medan en person som väger 84 kilo bränner 222 kalorier under ett motsvarande träningspass. Detta är en relativt låg hastighet för att bränna kalorier: skolan noterar att du bränner ett motsvarande antal kalorier när du spelar softboll, paddlar kajak, åker skateboard, eller promenerar i en hastighet om 7,2 km/h.

Viktnedgång

Eftersom ett träningspass på en power rider bränner kalorier i relativt låg hastighet är det inte det mest effektiva sättet att tappa vikt. Teoretiskt sätt kan du träna på den för att gå ner i vikt, men du kommer förmodligen behöva använda maskinen under en lång tid varje dag och skära ner markant på ditt kaloriintag. Om du har ont om tid eller har ambitiösa mål för din viktnedgång kan en mer intensiv träningsform, som att jogga på ett löpband, leda till snabbare resultat, enligt American Council on Exercise.

Fördelar

Även om du inte bränner kalorier lika snabbt som andra sorters träningsmaskiner finns det flera fördelar med att använda en power rider. De erbjuder en träningsform med låg effekt, vilket gör dem lämpliga för personer som lider av knäproblem. Dessa maskiner är ofta utrustade med en skärm som låter dig övervaka varaktigheten och intensiteten på ditt träningspass. Den aerobiska övning du får genom att använda maskinen leder till flera fördelar för hälsan, inklusive ett starkare kardiovaskulärt system, ett bättre immunförsvar, och ett förbättrat humör.

Källor