PILGRIMSMUSSLOR I GOTT SÄLLSKAP

1 min


Ingredienser

1-2 svartrötter
ca 50 g djupfrysta gröna bönor
1 schalottenlök
1 msk margarin
1 förpackning tinade djupfrysta
pilgrimsmusslor (ca 200 g),
1 msk vetemjöl
1/2 tsk paprikapulver
2 dl matlagningsgrädde
persilja

Gör så här

1. Skala svartroten och skär den i skivor. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.

2. Koka upp lättsaltat vatten och koka svartroten nätt och jämnt mjuk. Låt bönorna koka med mot slutet. Låt vattnet rinna av.

3. Skala och finhacka löken. Fräs den i margarin i en kastrull. Lägg i musslorna och låt dem fräsa med ca 5 min. Strö över mjöl och paprikapulver, och rör om. Späd med grädde och låt sjuda några min.

4. Lägg i svartrot och bönor, och låt allt bli varmt. Strö litet hackad persilja över. Garnera gärna med tomatklyftor.Servera med rostat bröd.