Pechugas de pollo escabechadas (Vinkokta kycklingbröst), 4 portioner

Ingredienser

4 skinn- och benfria kycklingbröst
olivolja
1/2 – 1 tsk salt
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1 lagerblad
1 persiljekvist
1/2 tsk paprikapulver
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
10 – 12 svarta pepparkorn

Gör så här

1. Skär varje kycklingbröst i två tunnare delar. Bryn dem i omgångar i lite olja i en stekpanna. Lägg över i traktörpanna.

2. Salta och tillsätt vin, vinäger, lagerblad, persilja,
paprikapulver, gul lök i skivor, hela vitlöksklyftor och
pepparkorn. Koka upp och låt koka på svag värme under lock ca 10 min. Serveras varma eller kalla med t ex Asadillo de pimientos (bakade grönsaker i sallad).

Lämna ett svar