Påsklax med avokadosås, 2 portioner

1 min


Ingredienser

2 skivor lax, ca 2 cm tjocka
citron
1 mogen avokado
1 msk pressad citron
1 dl mellan- eller vispgrädde
2 kryddmått salt
1/2 kryddmått chilipulver

Gör så här

I mikrovågsugn
1. Torka laxskivorna. Lägg dem på ett fat och droppa på lite citron.

2. Täck och tillaga på full effekt 5-6 min.

3. Dela avokadon under tiden. Gröp ur fruktköttet och pressa det genom en sil. Blanda det med citron, grädde, salt och chilipulver i en skål.

4. Värm såsen på full effekt ca 1 1/2 min, tills den blir varm. Rör om en gång under tiden.

På spisen
1. Torka av laxskivorna. Bryn lite margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 4 min på varje sida. Droppa över citron.

2. Värm avokadosåsen försiktigt i en liten kastrull. Servera laxen med såsen, kokt potatis, sparris, ärter eller en grönsallad.