Hur bra funkar övningen Nigande Utfall Framåt?

2 min


När du niger för att träffa drottningen placerar du den ena foten bakom den andra, i en nigning. Som övning är nigningen ett effektivt sätt att stärka underkroppen. En variant av nigningen är att ändra stegets riktning och gå framåt istället för bakåt. Nigande utfall framåt fungerar: övningen stärker tre olika muskelgrupper.

Nigning framåt

Startpositionen för en nigning framåt är att stå med benen isär, i höftbredd, med tårna pekandes framåt. Armarna är utsträckta rakt framför dig, i axelhöjd. Skifta vikten till din vänstra fot. Högerfoten tar ett steg framåt, framför och lite till vänster om den vänstra foten. Placera högerfoten på golvet. Båda knäna böjs när du sänker dig ner i nigningen och lyfter den vänstra hälen från golvet. Det främre knät skyddas när du håller knät i linje med hälen, så att ditt främre skenben är vertikalt. För att återvända till startpositionen trycker du ifrån golvet med din högra fot och placerar den till din vänstra.

Muskler som används

Gluteus får flest fördelar från det nigande utfallet. Din baksida dras samman varje gång du rätar på benen och återvänder till startpositionen. Din kärna dras samman för att bibehålla en god hållning, och varje gång din torso roterar under nigningen. Den tredje muskelgruppen som får fördelar av det nigande utfallet är ytterlåren. Du kommer märka att dina ytterlår blir fastare och starkare av de olika riktningarna i detta utfall.

Riktlinjer för träning

Det nigande utfallet är effektivt när du utför 1 – 3 set om 8 – 15 repetitioner. Du kan använda det nigande utfallet i din träningsrutin 2 – 3 gånger per vecka. Ge dig själv minst en vilodag mellan träningspassen för att främja återhämtning och muskeltillväxt. Utfallen fungerar och du kommer märka resultat om du är konsistent med träningen, och ger dig själv tid nog att vila.

Framgångar

I takt med att du blir starkare och mer bekväm med det nigande utfallet kan du lägga till en rotation i slutet av rörelsen för att aktivera kärnan mer. Håll armarna utsträckta i axelhöjd och rotera armarna och torso mot det främre benet. Ett annat alternativ för att öka utmaningen är att hålla en hantel i varje hand, men se till att alltid hålla armarna raka längs sidorna.

Källor