De bästa övningarna i styrketräning för långa människor

2 min


Att vara lång har sina fördelar, särskilt när det gäller att nå saker på höga hyllor, men det är inte alltid fördelaktigt. I gymmet, till exempel, kan du få problem med vissa övningar, eftersom längre ben kan göra balans och stabilisering svårt. Du behöver inte hålla dig till konventionella övningar om de inte passar din storlek; Använd i stället olika varianter som fungerar bättre för människor som något längre.

övningar styrketräning långa personer

Att börja

Balans och koordination kan vara mycket svårare när du är lång, så var inte rädd för att anpassa övningar när du är nybörjare, råder tränare Mike Robertson från Indianapolis Fitness and Athletics. Börja med enkla övningar såsom knäböj och utfall med kroppsvikt, armhävningar och pullups. Att vara lång gör att du kommer att ha ytterligare rörelseomfång än en kortare person, så behärska teknikerna för dessa övningar innan du går vidare till mer utmanande rörelser.

Övningar för dig som är lång

Ändra tekniken i knäböj och marklyft för att passa din storlek. Långa människor utför knäböj annorlunda, konstaterar styrkecoach Dr Mark McKean i en intervju med Nick Tumminello på Prestationsuniversitet. Långa kvinnor tenderar att ändra sina knävinklar mer, medan män ändrar höftens läge. Detta innebär att du kan vara bättre lämpad för boxknäböj, där du placerar en låda eller träningsbänk bakom dig, sätter dig på huk till du når lådan och håller en till två sekunder innan du står upp igen. När det gäller marklyft, byt till sumomarklyft med en bred bas, råder styrketränaren Jordan Syatt. Detta minskar ditt rörelseomfång och ser till att dina knän inte kommer i vägen för ditt drag.

Överkroppsövningar

En lång överkropp och armar kan göra att överkroppen ser liten ut och saknar bredd. Tränaren Lee Boyce rekommenderar att koncentrera sig på att bygga upp axlarna och nackmusklerna med hanteldrag och overheadpressar. Lägg till extra ryggövningar som pullups, pulldowns och rodd för att öka storleken på dina lats och romboideusmuskler vilket gör att du verkar bredare.

Överväganden

Oavsett din längd, bör du ändå lägga in alla de grundläggande rörelserna i din träning – hukande rörelser, rörelser där du böjer höften såsom marklyft eller kettlebell swings och låta överkroppen pressa och dra. Det kan bara vara så att du måste experimentera för att hitta vad som fungerar för dig. Coreträning är också viktigt. En diskussion i 2010 års upplaga av ”Arthritis Care and Research Journal” fann att vara lång var en prediktor för ryggkirurgi. Lägg till en eller två coreövningar såsom plankor, rollouts, curlups eller sidoplankan i varje träningspass för att stärka din core och minska risken för ryggskador.

Källor