Vad skolbarn vet om övning och träning som du fumlat bort

2 min


“Övning” och “träning” är två begrepp som ofta används hur som helst, men även om det finns många likheter så finns det även många skillnader. Inom många områden, som sport och medicin, innebär övning och träning olika uppgifter, till exempel tillämpning. ”Träning” är när du lär dig göra något, och ”övning” är när du tillämpar det du lärt dig på ett speciellt sätt.

träning

Lär dig i klassrummet

En av skillnaderna mellan träning och övning kan involvera att gå på olika kurser. Om du till exempel arbetar på kontor kanske du använder datorprogram som Microsoft Excel och PowerPoint. Träning innebär att gå olika kurser för att lära dig använda programmen, och även om du får chansen att öva i klassrummet är kursens mål att lära någon använda programmen på egen hand. Övning sker oftast utanför klassrummet på din egen tid, för att tillämpa det du lärt dig.

Ett exempel

När det gäller fitness anställer folk ibland en personlig tränare för att lära sig träna ordentligt och få ut mesta möjliga av varje övning. En tränare visar hur du ska genomföra övningarna och berätta hur du ska göra när du tränar själv. övning är att göra övningarna ensam när du lärt dig dem. Övning innebär också att man upprepar en övning i syfte att bli bättre på något.

Använda en teknik

Om en viss färdighet involverar en viss teknik så innebär träning att man lär sig den tekniken. Det innebär att man fokuserar på hur man gör något ordentligt, och ser till att man kan göra det på rätt sätt. Övning är att förbättra tekniken.

Tid

En annan skillnad mellan övning och träning är hur mycket tid man lägger. Att lära sig göra något tar oftast mindre tid än att förbättra något. Till exempel kanske du tillbringar en timme i klassrummet eller med en tränare för att lära dig en viss färdighet. Att bli bra på det kräver dock ett par timmars övning varje dag. Ett annat exempel på träning är att ta en pianolektion i veckan, medan du sedan övar en timme om dagen hemma.

Källor