Gör överkroppsträning att man ser längre ut?

2 min


Längd är ett resultat av många faktorer, inklusive gener och generell hälsa och näring medan du växte upp. Det är omöjligt att bli längre när du väl är vuxen. Bodybuilding kommer inte att påverka din längd, men att träna överkroppen kan skapa en illusion av höjd, och förhindra vissa tillstånd som får personer att krympa.

Förhindra benförlust och krympande

När du åldras kan du förlora densitet i benmineralen. I vissa fall kan det få dig att krympa ett par centimeter, eller utveckla en böjd hållning som får dig att se kortare ut. Enligt National Osteoporosis Foundation kan övningar där du bär upp din kroppsvikt, som bodybuilding i överkroppen, hjälpa dig att stärka benen, reducera risken för osteoporos, och sakta ned sjukdomens framfart om du redan drabbats av den.

Förbättrad hållning

En bra hållning kan inte få dig att växa, men den kan få dig att se längre ut. Att huka skapar en illusion av en kortare kropp, och om du ofta sitter eller arbetar framför en dator kan din hållning bli lidande. Att träna överkroppen, framför allt ryggen och axlarna, stärker kroppen vilket gör det lättare att bibehålla en god hållning och få kroppen att se längre ut.

Illusion av längd

När du tränar överkroppen så pass mycket att musklerna blir större kan hela kroppen se större ut, vilket kan förbättra andras uppfattning av din längd. Beroende på din naturliga kroppsform kan detta få dig att se större ut. Om musklerna istället gör att du ser bredare eller mer fyrkantig ut kan du dock se lite kortare ut istället.

Överdriven bodybuilding

Om du pressar dig själv för hårt när du tränar bodybuilding kan det slå tillbaka, särskilt om du fortfarande växer. Överdriven träning – särskilt om du drabbas av utmattningssyndrom på grund av träningen – kan hindra tillväxten om du fortfarande växer, och många män fortsätter att växa långt in i 20-årsåldern. Om du inte äter tillräckligt, eller om du skadar dig själv när du bygger överkroppen, kan du skada dina ben. Detta kan leda till en hukad hållning och en illusion av en kortare kropp.

Källor