Ostfylld kyckling, 4 portioner

1 min


87

Ingredienser

1 kyckling (drygt 1 kg)
ca 150 g fetaost
1-2 msk oregano
ca 1/2 dl olivolja
2-3 msk pressad citron
ca 1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar

Gör så här

1. Tina fryst kyckling. Sätt ugnen på 175 °. Torka kycklingen ut- och invändigt.

2. Mosa sönder osten med en gaffel tillsammans med oreganon och det mesta av oljan och citronsaften. Fyll kycklingen med osten.

3. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Droppa lite olja över, salta och peppra. Sätt in fatet i nedre delen av ugnen. Pensla med fettet ett par gånger under stekningen. Kycklingen är klar när köttet är genomstekt där lårbenet är fäst vid kroppen, det tar
ca 1 1/2 timme.

Tänk på att det tar längre tid när kycklingen är fylld som här. Servera med stekt klyftpotatis och sallad med paprika, gurka, tomat och lök.