Vad är optimala träningen för att bli smal? Här är svaret!

2 min


Att träna mycket kondition är ett populärt sätt att skära ner på kroppsfett och få en smal, definierad kropp. Konditionsträning är alla aktiviteter som höjer pulsen, som löpning, simning, cykling eller aerobics. Den optimala nivån beror på dig och din fitnessnivå. För att uppnå den optimala mängden konditionsträning är det viktigt att du noga uppskattar ditt tillstånd och planerar din träning efter det.

löpning för att bli smal och deffad

Frekvens

Om du är mycket överviktig är det bra att börja med att promenera ett par gånger i veckan. Att promenera 30 – 45 minuter, tre till fyra gånger i veckan, är tillräckligt för att du ska tappa fett och komma närmare dina mål. Om du bara är lite överviktig är 3 – 5 gånger i veckan perfekt för att tappa det kvarvarande fettet och börja bli riktigt smal. Om du redan är smal är det perfekta 2 – 4 konditionspass i veckan.

Intensitet

Att träna kondition på en intensitet som passar din fitnessnivå är viktigt för att uppnå optimala resultat. Om du är mycket överviktig bör du hålla dig till så snabba promenader du kan under de första veckorna. Sedan kan du öka promenaderna till en så snabb takt du kan, och när det blir enkelt kan du öka det till korta joggingpass och så vidare. Om du bara har lite övervikt eller redan är relativt smal kan regelbundna spurter erbjuda dig den optimala viktnedgången. Att springa är mycket intensivt och främjar hormonella effekter som låter din kropp dränera fett på ett mer effektivt sätt.

Typer

Det finns flera sorters konditionsträning. Några av de mest effektiva typerna är löpning, cykling, simning och roddmaskiner. Alla dessa kan justeras till din fitnessnivå och ditt kroppsfett. Alla kan användas för spurter eller aktiviteter med mellanhög intensitet som löpning, cykling i stadig takt, simning eller att ro i en stadig takt. Att välja en typ av konditionsträning som du faktiskt gillar är nyckeln till att upprätthålla en optimal träningsnivå, och kommer hjälpa dig att bli mer tränad. Det är mycket mer troligt att du håller fast vid en aktivitet som både ger dig resultat och som du kan uppskatta.

Andra faktorer

Om du har bestämt dig för att bli smal är konditionsträning en mycket viktig faktor. Det är dock inte den enda pusselbiten. Att bli smal kräver en noggrann diet och ett bra sömnschema. Laga mat hemma, så att du kan kontrollera det du äter. Fokusera på smalt kött och ägg, mycket grönsaker, lite nötter och olja, och begränsad mängd fullkorn och mjölkprodukter. Ät lämpliga mängder för dina mål och se till att du har ett rimligt vätskeintag – vatten, osötat te och kaffe istället för läsk, juice och alkohol. Att sova 7 – 9 timmar per natt kommer låta kroppen hämta sig från träningspassen, stabilisera hormonnivåerna och minska stressen. Allt detta snabbar på viktminskningen och hjälper dig att bli smalare på en kortare tidsperiod än om du bara fokuserat på konditionsträningen.

Källor