Olivoljeinlagda citroner

1 min


Ingredienser

Blir 1 burk à ca 450 g

2 citroner, helst kravmärkta
2-3 små röda chilifrukter
2-3 små lagerblad
ca 1 1/2 dl olivolja

Gör så här

1 Borsta citronerna väl. Skär dem i tunna skivor. Borsta chili. Dela den och ta bort kärnor och mellanväggar.

2 Varva citronskivorna med lagerblad och chilifrukt i väl rengjord glasburk. Häll på olivolja så det täcker väl och sätt på tätt lock.

3 Låt stå svalt minst 2 veckor så citronskivorna mjuknar och också skalen kan ätas.

Hacka citronerna fint och använd dem t ex:
* I couscous – blanda gärna i dem innan den heta vätskan slås över grynen.
* I sallader, t ex potatissallad med tonfisk eller rökt fisk.
* Blandad i sås, t ex majonnäs till varm eller kall lax.
* Oljan som blir kvar i burken när citronerna är slut kan användas i dressing.