5 Steg: Hur man går ner i vikt med svettdräkt (bastudräkt)

2 min


Bastudräkter används ofta av brottare eller andra idrottare som måste nå en viss vikt innan en tävling. Men allt fler människor använder bastudräkter för att gå ner i vikt snabbt.

Bastudräkter är vanligtvis gjorda i plast, nylon eller en slags gummivinyl. De försöker fånga in värme mot kroppen för att kroppstemperaturen ska stiga och kroppen ska svettas ut extra vatten så att du går ner i vikt.

Steg 1

Se till att du inte har några metaboliska problem eller andra hälsoproblem som kan orsaka att kroppen håller värmen. Om du har ett sådant problem borde du inte använda en bastudräkt eftersom ökningen i kroppstemperaturen kan leda till att du svimmar eller får andra skador.

Steg 2

Ha på dig bastudräkten enligt rekommendationerna. Du kommer vilja ha den när du tränar, helst när du konditionstränar, som att löpa eller cykla. Det är rekommenderat att du tränar högst intensivt i 15 minuter två gånger om dagen istället för en gång om dagen i 30 minuter. Det kommer bränna dubbelt så många kalorier.

Steg 3

Ät en förnuftig kost på fem eller sex mindre måltider om dagen istället för tre större mål. Att äta mindre mål kommer att öka metabolismen, vilket hjälper dig bränna flera kalorier när du vilar, och också när du tränar i bastudräkten.

Steg 4

Drick gott pm vatten. Eftersom bastudräkten bränner mycket vattenvikt och du kommer svettas mer än normalt måste du inta mycket vatten och elektrolyt-fyllda drickor, som Smartwater, vilket inte har några kalorier.

Steg 5

Låt kroppen kyla ner ordentligt i fem till 10 minuter innan du tar av dig dräkten och duschar. Du vill att kroppen ska sluta svettas innan duschen och se till att du får ner kroppstemperaturer till det normala innan du tar av dig bastudräkten.

Tips och varningar

Ha en bomullströja och lätta mjukisar under bastudräkten när du tränar. Det kommer suga åt sig svetten.
Använd inte bastudräkter om du har svårt att reglera kroppstemperaturen. Bastudräkten fångar värme i kroppen, vilket leder till viktminskning men kan också leda till överhettning.

Källor