Hur man går ner i vikt runt magen med promenader & situps

3 min


När du äntligen är redo att ta farväl av det extra fettet runt magen som gör att du känner dig självmedveten i baddräkt, är motion den rätta strategin. Att promenera kommer inte att bränna kalorier riktigt lika snabbt som övningar med högre intensitet, men om du tycker om det och det passar ditt schema, ge det en chans. Situps kan hjälpa dig att bygga dina magmuskler men spelar annars ingen stor roll när det kommer till fettförbränning, med tanke på konceptet om punktförbränning. I motsats till denna vanliga träningsmyt, kan du inte rikta in dig på att förbränna fett från ett visst område av din kropp; träning kommer att bränna fett på flera platser på kroppen, inte bara en.

Guide

Steg 1

Värm upp inför din promenad och situps genom att stretcha din kropp med dynamisk stretching. Denna typ av stretching är idealisk innan träning eftersom det, förutom att värma upp dina muskler för användning, också får ditt hjärta att pumpa och ökar kroppens temperatur. Vanlig dynamisk stretching innan promenad att inkludera i din uppvärmningsrutin inkluderar utfall och hoppträning.

Steg 2

Gå flera gånger i veckan för att hjälpa till att få ut det mesta av träningen. Promenader, enligt Harvard Medical School, bränner mer kalorier desto snabbare du går. En person på 84 kg kommer att bränna 178 kalorier under 30 minuters promenad på 5,6 km/h, men 222 kalorier under en 30 – minuterspromenad på 7,2 km/h. U.S. Department of Health and Human Services rekommenderar att få 300 eller mer minuter av måttlig aerob träning per vecka för att förbättra din hälsa. Om du vill ha två vilodagar, ta en timslång promenad, fem dagar i veckan.

Steg 3

Ligg på rygg på golvet, böj knäna och placera fötterna för att förbereda för din uppsättning av situps. För ihop händerna bakom nacken eller korsa armarna över bröstet. Engagera magmusklerna och lyft ditt huvud, axlar och rygg från golvet, dra bröstet mot knäna. Samtidigt som din bål är spänd, sänk dig tillbaka ner till golvet för att slutföra ett rep. Prova tre uppsättningar av 15 reps. HealthStatus noterar att personer på 84 kg kommer att bränna 94 kalorier på 15 minuters måttligt intensiv uppsättning av crunches. Men övningen riktar sig till magmuskulaturen och genom upprepade situps, kommer dina magmuskler att blir synliga när du har bränt tillräckligt med kalorier för att förlora fettet på magen.

Steg 4

Varva ner efter träningen genom att göra statiska stretchövningar. I denna typ av stretching, håller du ställningen under 30 sekunder och upprepar det fyra till sex gånger för att låta muskeln sträckas och slappna av. För att till exempel stretcha lårmuskeln ligg på magen och böj ena benet så att hälen är nära din rumpa. Använd motsvarande hand för att dra ner hälen tills du känner en spänning. Efter 30 sekunder växla du ben.

Tips & Varningar:

  • Att promenera är en skonsam träning idealisk för människor som är överviktiga eller upplever ledvärk under träning.
  • Om du inte gillar promenader utomhus, överväg att gå med i ett gym och använd löpbandet för att gå.
  • Om du inte upplever en märkbar fettförbränning inom ett par veckor, överväg att öka hur mycket du går eller minska ditt kaloriintag.
  • Undvik att gå om du upplever muskel- eller ledvärk. Om möjligt, gå på en plan, slät yta, såsom en trottoar, för att undvika risken för att snubbla.
  • Ta en ledig dag mellan situp sessionerna för att låta dina magmuskler att läka tillräckligt. Det amerikanska rådet om motion råder att ge magen en dag till återhämtning mellan träningspassen.

Källor