Kan man få lös hud av viktnedgång utan träning?

2 min


Lös hud är en oavsiktlig bieffekt av viktnedgång, och kan vara avskräckande för den som vill fortsätta gå ner i vikt. Du kan dock modifiera din viktnedgångsplan för att reducera risken för att huden ska bli lös. I extrema fall kan du behöva operation för att reducera risken för hudinfektioner, som associeras med stor viktnedgång och lös hud.

Viktnedgångens effekter

Varje gång du går ner i vikt kan du uppleva att huden blir lös. Mycket lös hud beror oftast på snabb, markant viktnedgång. En mer gradvis, stadig viktnedgång ger kroppen en chans att på ett naturligt sätt anpassa sig till din ändrade fysik. Den rekommenderade viktnedgången om 0,5 – 1 kilo per vecka är relaterad till en mer långsiktig vikt.

Fördelar med träning

Förutom de uppenbara fördelarna erbjuder träning ett extra tillfälle att reducera risken för lös hud på grund av viktnedgång. Eftersom träning bygger muskler låter det kroppen fyllas upp under huden och ger kroppen mer tid att anpassa sig till din viktnedgång. Styrketräning tonar också de muskler du redan har. Musklerna bränner kalorier hela dagen, även när du sover.

Behandlingar för fastare hud

De flesta alternativ för fastare hud, som krämer och lotions, har en begränsad förmåga att reducera hudens löshet, men kan påverka om huden bara är lite lös. En plastikkirurg kan också erbjuda andra alternativ, som injektioner eller ett fokuserat ultraljud, som gör huden fastare.

Uppsöka medicinsk hjälp

Candida är en vanlig jästinfektion som, bland andra infektioner, kan gå hand i hand med lös hud. Dessa infektioner är ofta resultatet av dålig luftcirkulation och ökad fukt på vävnaden. Du bör uppsöka medicinsk hjälp för alla infektioner som varar längre än 14 dagar, eller som resulterar i ett öppet sår. Du kanske behöver genomgå en plastikoperation för att ta bort överflödig hud och undvika hudinfektioner.

Källor