Proffstips för löpare: Hur man bäst knyter löparskorna

1 min


Som en löpare har jag alltid haft problem med att skosnörena löstes upp under en löparrunda. Jag lärde mig äntligen hur jag skulle löparknyta skorna ordentligt, med en råbandsknop, så att skosnörena håller sig knutna under de långa löparrundorna.

Guide

Steg 1

Så här gör du: Börja med dina vanliga skosnören och korsa det högra snöret över det vänstra, och stoppa det vänstra snöret under och dra nedåt. Så här börjar alla.

Steg 2

Gör nu en ögla med det högra skosnöret och använd det vänstra skosnöret för att dra runt öglans FRAMSIDA och dra det genom öglan som vanligt. Även vänsterhänta måste dra det framtill, inte baktill.

Steg 3

Skillnaden här är att man drar runt öglans framsida. Det här skapar då en råbandsknop som håller skosnörena knutna under hela löparrundan.

Tips & Varningar

  • Inte alla skosnören är skapade likadant. Vissa företag tillverkar skosnören som jag inte kan hållas knutna, eller som är för långa.
  • Titta i din lokala löparbutik för att hitta ett kortare par som kan hålla snörena knutna. Var inte rädd för ersättningssnören.