Hur man lindrar benhinneinflammation – 5 STEG

1 min


Benhinneinflammation kan plåga nya löpare med hemsk smärta, och ibland hindra träningen innan den knappt hunnit börja. Tänk på det när du springer. När man springer utsätts skenbenen, vaderna och fötterna för en kraft som är upp till tre gånger en persons kroppsvikt. Även om is kan lindra smärtande skenben är konsekvens nyckeln till långvariga fördelar.

Hur man lindrar benhinneinflammation

Steg 1

Ta en Ibuprofen. Det är antiinflammatoriskt och reducerar svullnader. Notera att produkter med acetaminofen, som Tylenol, lindrar smärtan, men det är inte antiinflammatoriskt och tar inte hand om svullnaden.

Steg 2

Lägg en tunn handduk eller trasa på skenbenen för att skydda huden.

Steg 3

Lägg en isförpackning på varje skenben.

Steg 4

Vira is runt båda skenbenen med ett bandage. De bör sitta tight nog för att agera som en slags kompress, men inte så pass tight att det är obekvämt och skär av cirkulationen.

Steg 5

Ta bort isen efter 20 minuter. Om du hart id nog bör du ge dina kalla skenben 10 minuters pass, och sedan hålla isen mot skenbenen i 20 minuter till.

Tips & Varningar

  • Att ha rätt skor för just dina fötter kan utgöra en stor skillnad. Om du har en skobutik i din stad kan du utnyttja deras professionella utprovningsservice och köpa ett par skor som rekommenderas till din specifika fot.
  • Undvik att springa på hårda ytor, som cement, tills din benhinneinflammation har blivit bättre.
  • Lägg inte isförpackningarna direkt mot huden.