Ingredienser
2 benfria kycklingbröst (kycklingfilé)
ca 1 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
ca 200 g broccoli (eller gröna bönor, strimlad morot eller sockerärter)
1 1/2 msk olja eller flytande margarin
salt, svartpeppar
1 dl långkorningt ris
ca 3 dl hönsbuljong (tärning)
persilja
ev sesamolja
Gör så här
1. Skär kycklingköttet i strimlor eller tärningar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär broccolin i små buketter.
2. Hetta upp fettet i wok eller stor stekpanna. Lägg i kött, ingefära och vitlök och fräs tills köttet fått fin färg. Salta och peppra.
3. Lägg i riset och häll på buljong så det täcker. Lägg broccolin överst. Lägg på lock och sjud 10 min. Rör om och sjud under lock ytterligare ca 10 min.
4. Lyft med en gaffel så riset blir lite luftigt. Strö över hackad persilja och droppa gärna sesamolja över.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.