Hur man som kvinna kan förbättra sin hållning [4 STEG]

2 min


Att förbättra din hållning kräver både att du blir mer medveten om din kropp, och att du utför specifika, inriktade övningar för att öka styrkan i din kärna. En dålig hållning kan vara ansträngande för muskulaturen och stjäla energi: det trycker samman dina vener och nerver, begränsar din rörlighet, och kan till och med leda till fysiska förändringar i skelettet som får dig att se kortare ut. En dålig hållning är den främsta orsaken till huvudvärk, smärta i nacke och rygg, och trötthet.

Guide

Steg 1

Kontrollera din kropps lutning. Stå upp och balansera vikten jämnt på båda fötterna. Lyft bröstet och axlarna uppåt och bakåt: se till att öronsnibbarna är direkt ovanför axlarna. Tänk dig att ett snöre drar i ditt huvud uppifrån.

Steg 2

Förbättra kärnans styrka – musklerna i magen, höfterna och ryggen – med balansövningar. Stå rakt och sträck ut armarna åt sidan. Luta dig lätt framåt från höfterna och lyft ditt vänstra ben uppåt och ut mot sidan, med pekande tår. Håll balansen, andas, och stå kvar i minst 15 sekunder. Upprepa detta med ditt vänstra ben. Gör upp till tre repetitioner per sida.

Steg 3

Öva på din hållning med inriktade övningar. Sitt rakt i en kontorsstol och lägg en tennisboll mellan varje skulderblad och stolen. Använd skulderbladen för att trycka dig bakåt mot stolen och hålla tennisbollarna på plats. Utför den andra övningen genom att rulla axlarna nedåt och bakåt. Klistra fast lite tejp på båda skulderbladen, så att deras båda mittpartier möts. Om tejpen blir spänd vet du att dina axlar börjar slutta.

Steg 4

Rör på dig. Om du sitter på ett kontor hela dagen bör du se till att ta korta, regelbundna raster för att gå och stretcha, vilket hjälper ryggraden hålla sig avslappnad och håller igång musklerna.

Källor