Hur man får en kurvig kropp med synliga magmuskler

2 min


Även om det finns en uppsjö av “snabba lösningar” som säljs varje år finns det faktiskt ingen genväg till en tonad, vältränad kropp som visar upp dina magmuskler. ”Att hålla en kost med lågt fettinnehåll och följa ett träningsprogram som kombinerar aerobisk aktivitet och styrketräning är nyckeln till att förändra din kroppsform”, enligt American Council of Exercise. Att enbart träna styrketräning kommer inte leda till resultat, eftersom du bara bygger muskler över fett. Kost och aerobisk träning kommer få bort fettet, och styrketräning kommer tona din nya, smala kropp.

Träning

Steg 1

Höj pulsen med hjälp av aerobiska övningar, som löpning, cykling eller snabb gång. Följ riktlinjerna från Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och välj minst ett av tre alternative, till exempel att träna med måttlig intensitet i minst 2,5 timmar per vecka, att träna intensivt i minst 1,25 timme per vecka, eller att träna aerobisk aktivitet och blanda måttlig till hög intensitet.

Steg 2

Delta i styrketräning, till exempel att träna med fria vikter eller motståndsband. CDC menar att vältränade vuxna bör utföra muskelstärkande aktiviteter minst två dagar i veckan. Inkludera alla stora muskelgrupper i träningen, som benen, höfterna, magen, ryggen, bröstet, armarna, och axlarna.

Steg 3

Tillägna några av träningspassen till att bygga styrka i kärnan för att få en tonad midja. Värm upp genom att engagera dig i minst fem minuters aerobisk aktivitet på låg till måttlig intensitet, som snabb gång. Utför en serie kärnstärkande övningar, inklusive katt-kamelen, liggande bäckenlutningar, fågelhunden, plankan, och sidoplankan med raka ben.

Steg 4

Skär ner på mängden kolhydrater. Enligt forskning som utförts av Barbara Gower, professor i näringsvetenskap på University of Alabama i Birmingham, kan till och med en måttlig reduktion av kolhydrater leda till en markant förlust av kroppsfett. När du väl ska äta kolhydrater bör du välja färsk frukt och grönsaker istället för processad mat.

Tips & Varningar

Lyssna på din kropp och undvik överansträngning. CDC föreslår att du kan dela upp ett träningsprogram i intervaller om 10 minuter, om du inte har tid att träna i 30 minuter på en gång.

Källor