4 briljanta typer av justerbara hantlar för att passa allt

2 min


Hantlar har kommit långt i utvecklingen sedan de introducerades, från enklare med one-size, hantlar med fast vikt till vikter som går att anpassa, justerbara vikter. Många tyngdlyftare väljer justerbara hantlar på grund av snabbheten och effektiviteten med vilken de kan byta ut viktskivorna för att tillgodose deras träningsprogram. Att ha en grundläggande förståelse för de olika justerbara hantlarna som finns tillgängliga för dina träningspass kan hjälpa dig att avgöra vilka som bäst passar dina träningsmål och ger de resultat du behöver.

hantlar justerbara vikter

Spinlock

Med Spinlock justerbara hantlar kan du använda en SpinLockkrage i metall för att hålla hantelvikterna på plats. När du har laddat önskad vikt på hantelns handtag, snurrar du på en metallkrage på varje ände av stången för att säkra plattorna. Även om Spinlock kompakthantlar möjliggör ett snabbt sätt att ändra och säkra hantelvikterna, så blir Spinlocks ibland lösa efter regelbunden användning och ibland behöver de dras åt.

Fjäderklämmor

Fjäderklämmor till kompakthantlar använder en metallkrage för att hålla viktplattan på plats. Metallkragen har handtag som gör att du snabbt kan sätta på eller ta bort kragen för att lägga till eller ta bort viktskivor. Fjäderklämmor kompakthantlar har en säker konstruktion och kan hantera större mängder viktskivor utan att fjäderklämmorna lossnar.

Vridratt

På hantlar med vridratt kan du justera viktmängden av varje hantel genom att vrida en ratt till önskat vikt. Hantlarna sitter på toppen av en metallkapsel med alla skivor och stången redan laddad. När du vrider ratten till en specifik vikt, dras ett stift i och ut ur plattorna, vilket gör att endast plattorna för din valda viktmängd som väljs. Du kan då lyfta av stången med endast de valda viktskivorna på. För att öka eller minska vikten placerar du tillbaka stången tillbaka och vrider på ratten igen för att lägga till eller ta bort vikt.

Sportblock

Sportblockhantlar erbjuder möjligheten att ändra viktskivor liknande som du gör med viktplattorna på maskinerna i ett gym. För att justera vikten hos hanteln, drar du ut ett magnetiserat stift och placerar det på ett annat ställe, och på så sätt väljer du önskad viktmängd. Justerbara Sportblockhantlar kan du greppa på olika sätt, vilket lägger till en dynamik och flexibilitet för deras användning.

Källor

  • Adjustable Dumbbell Reviews: Adjustable Dumbbell Set – 4 Benefits of Owning A Set