9 Steg: Hur man undervisar en spinningklass (+2 Varningar!)

2 min


Fitnessentusiaster över hela världen har omfamnat spinningfenomenet. En inomhusklass ger riktigt intensiv träning och är dessutom mycket roligt. Nyckeln till en bra spinningklass är en bra instruktör. Om du är intresserad av att bli en spinninginstruktör bör du ha en generell certifiering och du kommer ofta behöva vara certifierad i spinning eller inomhuscykling också.

instruktör spinning klass grupp

Guide

Steg 1

Delta i spinningklasser med olika instruktörer. Du lär dig att undervisa mer effektivt genom att studera olika undervisningsmetoder. Ta det du gillar bäst med varje lärare och kombinera det med din egen undervisningsstil.

Steg 2

Bli duktig på cykelinställningar innan du undervisar din första klass. Nya deltagare kommer be dig om hjälp med att ställa in sina cyklar, och du måste kunna hjälpa dem.

Steg 3

Memorera en korrekt hållning och korrekta positioner på spinningcykeln. Lär dig fraser utantill, som ”håll axlarna nere”. Du kommer då att kunna använda dessa fraser för att enkelt påminna deltagarna om deras hållning.

Steg 4

Gör en musikmix med låtar med bra energi. Försök inkludera olika musikstilar, för alla kommer inte gilla samma slags musik. Genom att ha en stor variation säkerställer du att det finns något för alla. Om någon hatar en låt kommer personen säkert gälla en annan i blandningen.

Steg 5

Planera hela passet. Se till att du börjar med uppvärmning och slutar med nedvarvning. I planeringen kan du lägga in backar, spurtar, hopp och uthållighetstest. Se alltid till att du vet vad du ska göra under hela passet innan du påbörjar det.

Steg 6

Försök matcha planeringen med musiken. Undvik till exempel att ha en långsam låt under intensiva spurtar.

Steg 7

Se till att det finns utrymme för olika fitnessnivåer i planeringen. Påminn nya deltagare om att de inte måste utföra alla övningar.

Steg 8

Var beredd på att kliva av cykeln om någon behöver hjälp. Du bör vara uppmärksam och se om en student har problem med cykeln, eller behöver mer personliga instruktioner.

Steg 9

Tillhandahåll massor av motiverande fraser. Din energi kommer sätta ribban för hela klassen, så se till att den är bra.

Tips & Varningar

Ta med pulsmätning som en del av dina pass. Deltagarna kommer vara bättre på att mäta sitt hårda arbete om de vet hur de mäter sin puls.

Presentera dig i början av varje pass, även om du tror att alla redan vet ditt namn.

Se till att du kan hjärt- och lungräddning. Alla fitnessinstruktörer bör ha denna certifiering, som kan rädda liv.

Avsluta aldrig ett pass utan en ordentlig nedvarvning. Deltagarna behöver sänka pulsen på ett säkert sätt och stretcha musklerna för att förhindra skada.